Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Walter Martin

Yodel-lay-hi for et musikalsk mesterstykke!


Walter Martin har begået et vanedannende musikalbum, der måske nok er henvendt til de meget unge, men med Karen O. og The National-forsangeren Berninger ombord får voksne med. Lad os bare et øjeblik føle, at vi alle endnu unge sammen!

Muligvis er denne 30-årige skribent ikke målgruppen for sangene på albummet ”We’RE aLL YouNG TogEthER”, men musikken herpå er i overraskende grad smuttet under den ellers voksne, kritiske radar, har fundet vej gennem det indre øres kringelkroge og sidder nu uhjælpeligt fast. Hvilken øre-åbnende oplevelse!

Man må trække på smilebåndet og overgive sin egen sangstemme til linjer som ”we like the zoo / cause we’re animals too”, ”you gotta face it mama there’s a beast in me” eller på balladen ”Sing 2 Me” og stemme hælen i til den country-rockende ”Hey Sister” (duet med Kat Edmonson).

Det er atypiske børnesange, der ikke er syltet ind i velmenende, men belærende ABC-pædagogik. Her er noget mere medmenneskeligt på hjerte; og måske lige netop derfor appellerer til både børn, deres forældre og som tilfældet er her til en barnlig sjæl. Og så er det ikke hver dag, man hører en børnesang, der hylder ”The Beatles”.

we're all young

Berninger brummer med

Så skader det skam heller ikke, at manden bag – The Walkman-frontmanden – Walter Martin har ladet bl.a. Karen O. og The National-forsangeren Matt Berninger bidrage med deres henholdsvis signifikante sødme og brummende baryton. Det er dog Martin der er i forgrunden og hans sarte, skrøbelige stemme balancerer teksternes, uskyldsrene kærlighed og skøre humor: Aldrig ‘synger’ han ned til sine lyttere.

Hvilken kærlighedserklæring fra en næsten nybagt far! Og tak fordi vi andre må lytte med på sange, der kunne have blevet ved tremmesengens kant.

”We’RE aLL YouNG TogEthER” kan findes på Spotify. Herunder kan du lade hele dit voksenvæsen overbevise med et par eksempler:

Skriv en kommentar til Yodel-lay-hi for et musikalsk mesterstykke!