Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Victoria Hislop

Victoria Hislop – en forfatter du bør kende


Den engelske forfatter Victoria Hislop står bag bestsellerne ”Øen” og ”Tråden”. Begge romaner har solgt over 2 millioner eksemplarer, og de er blevet oversat på over 20 forskellige sprog. ”Øen” blev oversat til dansk i 2011, og ”Tråden” blev oversat i 2013.

Begge romaner er slægtsfortællinger fra Grækenland. Fortællinger, der foregår over flere generationer. De er håndgribelige og ærlige og beretter om både sorg og glæde. Men de er andet og mere end blot slægtsfortællinger – de er fortællinger om, hvordan historien har udspillet sig under barske forhold og krigstilstande i Grækenland. I bøgerne oplever du historien fra en vinkel, der rækker ud over den dominerende fortælling.

Øen og Tråden

 

”Øen” og ”Tråden”
I ”Øen” bliver læseren præsenteret for Alexis, der er rejst til Kreta for at finde sin mors gemte rødder. På Kreta møder hun en gammel ven, der kaster lys over morens skjulte fortid. Handlingen finder sted i en lille landsby på øens nordkyst. En landsby, der har en stærk forbindelse med spedalskhedskolonien på øen Spinalonga. Spinalonga spiller i fortællingen en central rolle i familiens skæbne.

”Tråden” udspiller sig i Thessaloniki, hvor en frygtelig brand bryder ud i 1917. Branden jævner store dele af byen med jorden, og det får konsekvenser for flere af fortællingens hovedpersoner. I “Tråden” fortælles Dimitri og Katarinas historier, der flere gange flettes sammen gennem årene. Læseren præsenteres for indbyggernes vilkår i løbet af den økonomiske krise i 30’erne samt nazisternes indtog i Grækenland.

Læs romanerne og få et indblik i, hvor stor betydning et menneskes skæbne kan have for flere generationer i årene efter.

Skriv en kommentar til Victoria Hislop – en forfatter du bør kende