Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
M gasin XXXV

M gasin – et poetisk tidsskrift


Aarhus er som bekendt smilets by, men byen er meget mere end det. Den emmer af poesi og kærligheden til ord på stribe.

M gasin

Det litterære tidsskrift M gasin er et åbent blad for poeter i alle aldre uanset baggrund eller skrivestil. Poetklub Århus, med redaktøren Lars Clausen i spidsen, står bag tidsskriftet, hvor alle har mulighed for at få trykt sine tekster, digte, artikler, billeder, illustrationer, you name it. De enkelte numre af M gasin er aldrig ens, men giver læseren nummer for nummer et her og nu-billede af hvordan det poetiske og litterære miljø ser ud netop nu.

Lidt baggrundshistorie

Om navnet, M gasin, skriver Lars Clausen blandt andet i nummeret XXVI, marts 2007:

I efteråret 2001 udgav vi et blad uden navn med digte fra undergrunden i Århus. Først det trejde nummer i februar 2002 havde navnet M gasin. Claus, Jeppe og jeg havde under en middag på en restaurant i det indre Århus drøftet et muligt navn. Claus betalte først og gik ud, og da Jeppe kort efter fulgte efter stod Claus og kiggede på Magasins defekte lysreklame og foreslog vist nok i spøg, at bladet kunne hedde det. Da jeg som den sidste kom ud, holdt Jeppe masken og henledte min opmærksomhed på det lysende M gasin! Og jeg slog til! Vagn Steens digt med titlen Skilte i Århus fra digtsamlingen Digte? har uden tvivl spillet ind. Her optræder nemlig en netop en række defekte skilte i Århus.

M gasin trykker så at sige det der er plads til og i det oplag der er råd til. I 2014 er planlagt fire udgivelser, hvoraf den ene allerede er ude (kan læse online her). I år er det gæsteredaktør, Jeppe O, der fungerer som tovholder på projektet, og Poetklub Århus håber, at mange vil bidrage med tekster og at mange ligeledes vil give en skilling til projektet via crowdfunding på Boooomerang.dk (for blot et beløb på 50,- eller større modtager man efter udgivelsen et eksemplar med posten). De næste tre udgivelser er som følge:

M gasin XXXVI, med deadline 15. april, udkommer i maj.

M gasin XXXVII, med deadline 15. juli, udkommer i august

M gasin XXXVIII, med deadline 15. oktober, udkommer i november

Se mere på poetklub.dk/m-gasin

Skriv en kommentar til M gasin – et poetisk tidsskrift