Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
kander2

Kvinden bag Ursula


Mange kender nok Royal Copenhagens karakteristiske stel Ursula Stellet med de klare farver og bløde former. Stellet har været ude af produktion i nogle år, men Kähler har købt rettighederne og genoptaget produktionen, så stellet er kommet frem i lyset igen.

Kvinden bag Ursula Stellet – Ursula Munch-Petersen – har dog også fortjent at komme frem i lyset. Selvom hun nok er mest kendt for stellet der bærer hendes navn, har hun også lavet mange andre interessante ting i sin lange karriere som keramiker.

Ursula Munch-Petersen har blandt andet arbejdet for Bing & Grøndahl og Royal Copenhagen. Hun har udstillet et utal af steder og har lavet flere store udsmykninger. Hun er blevet tildelt flere fine priser og er repræsenteret på museer som Victoria & Albert museum i London og Designmuseum Danmark.

Min personlige Ursula Munch-Petersen favorit er hendes fine dukkestel med titlen ”Mit dukkestel”. Stellet blev udstillet hos Clausens Kunsthandel i København og er aldrig sat i produktion. ”Mit dukkestel” består dels af dele der er miniature udgaver af Ursula Stellet, og dels af mere finurlige og unikke dele som tekander med små dyr på låget. Stellet er dejligt barnagtigt som et dukkestel bør være, samtidig med at det består af små kunstværker.

Dele fra "Mit Dukkestel". Billede fra www.ursulamunchpetersen.dk

Dele fra “Mit Dukkestel”. Billede fra www.ursulamunchpetersen.dk

Det originale oplæg til Ursula Stellet er også værd at se lidt nærmere på. Oprindeligt bestod stellet nemlig af mange flere dele, end dem man kan købe i dag. Der var for eksempel også en tekande med en kantet hank, et stort fad med en speciel grøn kant, opsatser, en skål med en skæv form og en lille kantet skål.

Tekande og lille kop fra Ursula Stellet. Billede fra www.ursulamunchpetersen.dk

Tekande og lille kop fra Ursula Stellet. Billede fra www.ursulamunchpetersen.dk

Skriv en kommentar til Kvinden bag Ursula