Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene

Small Town Murder Songs


Small Town Murder Songs er en meget stærk og kraftfuld film, der handler om vold og forløsning. Peter Stormare spiller hovedrollen som Walter, der er kriminalbetjent i en lille by i Ontario i Canada. Walter har en mørk fortid, og der er derfor ikke mange i byen, som yder ham den respekt, som han forsøger at vinde. Walter kæmper imod en voldelige natur og frygteligt temperament, og forsøger at blive et bedre menneske og leve et stille og roligt liv. Men en dag dukker liget af en kvinde op i den lille by, og Walter må kæmpe imod både mistro og sladder. Og for at kunne opklare forbrydelsen, må han stå ansigt til ansigt med sine egne mørke hemmeligheder. Filmen er noget helt særligt, både historien, som er blevet kaldt en “moderne gotisk fortælling”, skuespillet, men også måden, hvorpå filmen er opbygget og sat sammen; fx inddeles filmen i kapitler, der introduceres med bibelske citater henover filmbilledet. Small Town Murder Songs er en skæv og anderledes film, der derfor følger en stærk independent film tradition, og ligger i kølvandet af bl.a. Coen brødrene. Så det skal selvfølgelig være en filmstil man kan lide, og synes er interessant. Peter Stormare, der som oftest har biroller eller spiller klassisk skurk, gør et fantastisk stykke arbejde, og det er en fornøjelse at se ham udfolde en karakter. Jeg synes filmen er helt fantastisk; den er mystisk og spændende, og historien understøttes perfekt af musikken af bandet Bruce Peninsula, som jeg, efter at have set filmen, er blevet ret så forelsket i. Buce Peninsula er et canadisk band, hvis musik kan beskrives som et sammensurium af bl.a. folkemusik, gospel, progressiv rock og country, en musiktradition som kaldes “Canadianacana”. God fornøjelse!

Skriv en kommentar til Small Town Murder Songs