Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
RiusukeFukahori000

Kunsten at observere


Kan man male en fisk i 3D i harpiks? Riusuke Fukahori kan! De sidste 8 år har han holdt metoden hemmelig, men byder nu offentligheden velkommen i hans atelier.

Riusuke Fukahori er fascineret af at male guldfisk. Denne fascination er i sig selv ikke speciel, derimod er metoden hvorpå han foreviger sine fisk. Hans lærred består af husholdningsartikler i form af skåle, potter og pander. Heri fylder han et lag harpiks og maler en lille del af fisken. Lader det størkne hvorefter han igen maler et lag af fisken. Denne proces forsættes til fisken er fuldkommen og giver denne 3D-effekt.

Efter at have færdiggjort sin uddannelse på Aichi Universerty of Fine Arts, Japan, havde han svær modgang. Han var ikke tilfreds med sin kunst og gik i stå. En dag sad han og kiggede på sin guldfisk. Observerede dens bevægelser. Herfra fik han idéen til de livagtige malerier.

“Jeg tænker på guldfisk som en levende skulptur med menneskeskabte ændringer. De når aldrig den udfyldte formular, guldfisk sårbarhed og ufuldkommenheder bringer vores moderlige instinkt ud. Jeg er blevet forhekset med den stærke energi fra guldfisk, der har arvet mutationer i mere end 1500 år og er i konstant forandring. Jeg har skildret utallige antal af guldfisk i mit arbejde, men det mystiske træk ved guldfisken vil aldrig dø” – Riusuke Fukahori.

Denne blanding af skulptur og maleri giver en optisk illusion, som er helt unik. Hans atelier er fyldt op med akvarier og spande fyldt med sin største inspirationskilde og muse – fisk.

riusukefukahori08 11 riusuke-fukahori-goldfish-at-joshua-liner-gallery-designboom-07 large riusuke-fukahori-joshua-lirner-4

Skriv en kommentar til Kunsten at observere