Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Baggrund.com

Baggrundsviden


I sommeren 2012 startede fem idéhistoriestuderende fra Aarhus Universitet et nyt koncept, en hjemmeside ved navn Baggrund.com

Hvad er Baggrund.com?

Når man klikker ind på Baggrund.com, så finder man ikke nødvendigvis en dagsaktuel artikel på forsiden. Redaktionen bestræber sig nemlig på at fokusere på emner, som man nok ikke finder vigtige lige netop nu, men som redaktionen søger at skabe fokus omkring. Det er således ikke forsidebaskende artikler, som figurerer på Baggrund.com, men derimod er der sat fokus på de problemstillinger, som ligger bag forsiderne.

På Baggrund.com formidles der artikler om miljø, økonomi, højreekstremisme, modernitet, transhumanisme og meget, meget mere. Disse emner bliver behandlet i både et aktuelt og i et historisk perspektiv.

Baggrund tager tid

Redaktionen ved, at deres artikler tager tid at læse. Artikler er som ofte skrevet af akademikere, som arbejder indgående med det emne, som den givne artikel omhandler. Redaktionen holder dog disse akademikere i kort snor, og får bidragsyderne til at formidle deres viden til en større og ikke mindst bredere læserskare, således at alle skal kunne følge med.

I januar 2014 udgav Baggrund antologien Et stykke oplysning, som handler om viden og oplysning. Om antologien skriver Baggrund:

Bogen handler om viden og titlen spiller på det, at der er en forskel mellem Oplysning (med stort O) og oplysninger (i flertal). Oplysninger ændrer sig, når de ikke længere befinder sig et, men et andet sted. Oplysninger kan flyttes, gives væk, gives videre eller smides ud. De falsificeres eller verificeres og samles til bøger eller i opslagsværker som viden. De kan kodes og gemmes i digitale formater, som man kan redigere, kopiere og sende via e- mail. Oplysninger kan gemmes væk og de kan afsløres igen.

Anotologien kan hentes gratis på en række af de største danske biblioteker.

Læs også gerne kultur22-anbefalingen af Aarhus Universitets bogserie Tænkepauser, som kan findes her!

Skriv en kommentar til Baggrundsviden