Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Photo © Merrick Ales

Photo © Merrick Ales

Når sød musik opstår


Hvordan lærer man ny musik at kende? Hvad er netop dét, som gør, at man finder frem til nye bands og/eller sangere? Dette har for mig altid været et lidt spøjst, men dog tilbagevendende spørgsmål. Hvordan lærte jeg det og det band at kende? Hvor kender jeg ham fra?

Er det musikjagt eller ren tilfældighed?

Jeg kan bruge timer på Spotify, hvor jeg klikker related artists, lidt på samme måde, som når man surfer wikipedia tyndt. Man kommer derind for at læse om Mozarts liv, men ender med at lære nyt om mineraler. På samme måde finder jeg som regel nye bands. Selvfølgelig kan man også læse Gaffa, Soundvenue og Pitchfork tyndt. Men een af de mere snigende måder at lære ny musik at kende på er gennem popkulturen som sådan.

Spiller du spil? Ser du film og serier? Sågar blot tv-reklamer? Ja, så møder du hver dag en hel masse ny musik. Der findes bands, som bliver massivt promoveret gennem deres medvirken i amerikanske sitcoms, dramaserier og film. Et eksempel herpå er det britisk-amerikanske band, The Boxer Rebellion, som spiller en markant rolle i filmen Going the Distance. Dette har medvirket til bandets videre promovering i både USA og Europa. Bandet har desuden pyntet på lydsiden af serier, som eksempelvis One Tree Hill, NCIS, Ghost Whisperer og Greys hvide verden, samt været en af de udvalgte kunstnere, som hvert år pryder lydsiden af Fifa-serien. The Boxer Rebellion er således en af de bands, som man (læs: jeg) ubevidst har kendt til, og lyttet til med glæde. Så måske er de også noget for dig?

The Boxer Rebellion kan opleves d. 27. februar på Loppen, Christiania, og dagen efter på HeadQuarters, Aarhus.

Skriv en kommentar til Når sød musik opstår