Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Lyden af fremtidens bil skaber en helt ny oplevelse af lydmiljøet i byer

Lyden af fremtidens bil skaber en helt ny oplevelse af lydmiljøet i byer

Fremtidens biler lyder som en symfoni


“Wwwrroooooom…” Lyden af biler, som du kender den, kan snart være fortid. Fremtidens bil kører på el. Men en elbil har ingen støjende motor med mekanikker, der brummer og pumper brændstof rundt. Faktisk kan elbiler næsten være for stille. For hvordan opdager fodgængeren bilen, der sniger sig ind bag hende? Eller cykellisten der tager et pludseligt, skarpt sving?

Meditative toner

Et hold bestående af designere, en musikere og en kunstner valgte at tage udfordringen op og samarbejdede om at finde frem til lyden af fremtidens bil. Det kom der projektet Sonic Movement ud af. Holdets bud lyder på, at en bil får en tone, der regulerer sig hver gang bilen drejer, gasser op, bremser, osv. Når flere biler kører ved siden af hinanden, lyder det som en symfoni. Væk er den lydforurenende støj i byerne. Ind i lydbilledet kommer de nærmest meditative, rolige lyde.

Hør mere om projektet i videoen her, hvor holdet bag Sonic Movement tuner skarpt på bilens fremtidige lyd:
 

Skriv en kommentar til Fremtidens biler lyder som en symfoni