Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
ARTS CONNECTION 2012 Benefit Celebration Honoring MARK WAHLBERG and RICHARD KIRSHENBAUM

Bill Cunningham – New York street style


Er du til street style, New York og fotografi, er du sikkert også til Bill Cunningham!

Den karismatiske 85-årige Bill Cunningham har igennem 40 år fotograferet gadebilledets mode i New York for avisen The New York Times. Han er en af de mest indflydelsesrige modefotografer og har været med til at skabe og transformere billedet af gademoden. Cunningham siger selv, at den bedste catwalk findes på gaden, og efter at have set hans billeder kan man kun give ham ret! Han har dokumenteret modens udvikling igennem 40-50 år og skildrer de mennesker, som skaber og bruger trends. Det mest interessante ved Cunninghams billeder er, at de sjældent er opsatte som i modefotografier i blade og i modeshows. Herved portrætteres moden og mennesker i flygtige hverdagsøjeblikke, som giver billederne en større autenticitet.

I 2011 kom dokumentarfilmen: Bill Cunningham New York, som giver et forrygende indblik i Cunninghams liv og karriere. Manden med den blå jakke viser et liv bag modens og forbrugets ofte forgængelige natur, og filmen præsenterer en dybde bag facaden. Filmen er bestemt anbefalelsesværdig og rummer både humor samt nutidige konflikter og samfundsrelevante spørgsmål.

På The New York Times’ hjemmeside er det muligt at følge Cunningham yderligere. Hver uge fortæller han om sit seneste arbejde og de billeder han har taget: http://www.nytimes.com/video/on-the-street/

©  The New York Times

© The New York Times

 

©  The New York Times

© The New York Times

 

©  The New York Times

© The New York Times

 

©  The New York Times

© The New York Times

 

 

 

 

Skriv en kommentar til Bill Cunningham – New York street style