Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Linderhof-15

Arkitektonisk Paradis


I 22 år regerede en konge i det sydlige Tyskland. Han var besat af eventyr og heltesagn og brugte hele Bayerns formue på, at bygge det ene slot mere overdådigt end det andet. Hans fantasi satte datidens arkitekter på, hvad men skulle syntes, umulige opgaver.

Hans navn var Ludwig II af Bayern (1864-1886). Hans slotte var, og er, fyldt med magi og mystik. Et af slottene har en underjordisk grotte med elektrisk lys, der skifter farve. Her sejlede han rundt i sin guldbåd. I sin spisestue havde han et bord, der kunne sænkes og hæves fra køkkenet tilbage til spisestuen.

I Ludwig II regeringstid nåede han at konstruere og iværksætte et utal af bygninger. Deriblandt tre kendte slotte. Neuschwanstein Slot er bygget af sandsten og marmor. 200 mennesker arbejdede i 20 år på at færdiggøre slottet, hvilket det aldrig blev. Indvendig er slottet et væld af stilarter. Kong Ludwig II var inspireret af antikkens, barokkens, gotisk – og orientalsk kultur og arkitektur. Hvilket alle hans bygninger bærer præg af.

Linderhof Slot ligger i de bayerske alper. Omgivet af storslået natur, nød han her sin ensomhed. I haven er der små huse, hvor Ludwig II eksperimenterede med forskellige stile fra forskellige verdensdele. Et mindre slot i fuldstændig overflod.

Herrenchimsee Slot er det sidste af de berømte slotte. Ludwig II var utrolig betaget af Louis XIV og besluttede at bygge en tro kopi af Versailles – dog i en noget mindre udtage. Undtagen spejlsalen, der er større end originalen.

Alle slottene var udstyret med datidens nyeste teknologi – toilet, telefon og elektricitet. Ludwig II døde under mystiske omstændigheder, men efterlod sig en stor kulturarv. Herunder kan du se billeder, fra de tre slotte;

Linderhof-142002021509schloss_neuschwanstein_vestibuleNeuschwanstein_Castle

Skriv en kommentar til Arkitektonisk Paradis