Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
tvang-1

Teaterkunst i vinterens frembrydning


Muligheden for at lufte sine teaterlystne vinger, er der i denne uge i Silkeborg, hvor Jysk Musik og Teaterhus lægger hus til ungdomsforestillingen “Tvang”, som er lavet helt fra bunden af unge mennesker og spiller fra d. 15/11 – 19/11 i Silkeborg.

Tvang – en forestilling om livet og dets dilemmaer

Teaterforestillingen, “Tvang” bevæger sig ud på temaer som livets dilemmaer og tager dig på en rejse, hvor 6 teenagere ser livet fra forskellige sider. De 6 unge mennesker befinder sig i et lukket rum, uden at vide hvorfor de er der, hvem de andre er, og hvordan de skal ud derfor. Et stykke, der fra starten giver adgang til at sætte tanker i gang inden, man overhovedet har oplevet forestillingen. Som Anders Rieber (Instruktør) forklarer i deres pressemeddelse:

”Vi blev hurtigt enige om, at stykket skulle handle om noget, som vi, og andre, kunne relatere til. Jeg syntes, at det interessante i stykket er at se, hvordan vi opfører os overfor andre mennesker, og ikke mindst hvordan vi opfatter os selv – og om man i virkeligheden er tro overfor den, man er inderst inde?”

Jeg, ud fra dette er meget begejstret for indholdet og er en af de teaternørder, der lader sig rive med af dette fine og komplekse koncept, der giver lyst til at vide mere. Selve plottet giver en mulighed for at danne forskellige billeder af, hvad der vil ske og giver muligheden for at danne dilemmaerne for de unge før, man ser forestillingen.

“Tvang”-holdet består af 6 skuespillere, 3 dansere, 10 musikere og 3 unge bag, Anders Rieber (Instruktør), Marie Kirkfeldt (Manuskript og instruktørassistent) og Mathias Bording (Musikansvarlig)

Et lille projekt der blev til stor kunst

Noget jeg synes er meget interessant ved hele projektet er det faktum, at lige fra starten har de tre unge stået for alt i produktionen. Manuskript, scenografi, komponering af musik, økonomi og PR har været noget som de unge har udviklet selv og på et startbudget på 0 kr, har dette krævet både mod, tid og håb på, at projektet har kunne lykkes.

God mulighed for ungt og frisk teater i Silkeborg 

Nu er det endelig blevet en mulighed, og en mulighed, der er værd at tage. Udover teaterstykkets meget spændende plot, er det også en god mulighed for at opleve noget anderledes og opfriskende teater i Silkeborg. Det giver også en fin tanke videre til andre teaterhjerner, der drømmer om at starte det samme og ved at støtte projektet giver man også udtryk for støtte til ungdomskulturen i Silkeborg, som er ved at vokse på den gode måde.

Hvis du er interesseret i at se forestillingen “Tvang”, kan du se stykket for kun sølle 55 kr, fra d. 15/11-19/11 i Jysk Musik og Teaterhus’ lille sal.

Du kan følge forestillingen og købe billetter på eventet på facebook: https://www.facebook.com/events/208261216021307/?fref=ts

Skriv en kommentar til Teaterkunst i vinterens frembrydning