Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
1

Nikoline Liv Andersen – Haute couture og nøgne mannequiner


Gennem sine værker tager Nikoline Liv Andersen beskueren med på en rejse ind i kunsten, hvor moden bliver medie og springbræt for endnu usete installationer og haute couture kreationer.

Uddannet som beklædningsdesigner ved Danmarks Designskole i 2006, har Nikoline skabt smukke designs og installationer. I sin stil er hun nytænkende og hun manipulerer tekstiler og andre materialer, som gør værkerne helt unikke. Den eksperimenterende skabertrang står i modsætning til, hvad moden normalt dikterer, og værkerne bliver derved uforgængelige og kunstneriske. Hendes installationer er udstillet på diverse museer og gallarier, og grænsen mellem mode og kunst ændres på samme vis, som de tekstiler og materialer hun arbejder med.

‘Langsomt siver det gennem mine hænder’

ny4

 

“Sukker”

Af sukker er jeg kommet og sukker skulle være så sødt.

Der er gået hul på posen og det ligger nu som en tung dyne over mig.

Det smager sødt og klistrer når jeg slikker på det med min lyserøde tunge.

Jeg glaseres og plastificeres af en overfladisk overflade.

Alene i glansbilledernes verden.

En bøn om evigt liv i et liv uden mening

for til sidst at tørre ind og forsvinde

for evigt.

Det er det sidste suk.

Jeg sukker.

Af Nikoline Liv Andersen

 

‘Kun engle har vinger’

Kultur22

I 2013 var Nikoline Liv Andersen nomineret til ‘Dansk Design Talent’ – Magasin Prisen, hvortil kollektionen ‘Kun engle har vinger’ er skabt.

 

03-NY-liq-ext_LOW

 

03-5319-look-crop_LOW

Det er tydligt at se, at Nikoline kan meget mere end at skabe smukke stykker tøj. Hun er med til at give moden en dybde og tranformation, der ikke blot er identitetsskabende, men som også viser, hvad moden kan på mere abstrakt niveau. Kunsten bæres på hendes modellers og mannequiners kroppe, og modtagelsen af oplevelsen bliver derfor en anden end hos andet kunst. Den bliver en del af kroppen og tilpasses hertil, og menneskeskikkelsen bliver  en uundgåelig del af værket.

‘Dansen med det døvstumme øje’

ny2

 

ny1

 

ny 3

 

‘Glory’

andet 2

 

andet 1

Læs mere om Nikoline Liv Andersen og se flere billeder på hendes hjemmeside: http://www.nikolinelivandersen.dk/index.html

Skriv en kommentar til Nikoline Liv Andersen – Haute couture og nøgne mannequiner