Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
local-natives

Local Natives


Sprøde toner og sikre vokaler
Hvis du er til indierock med sikre vokaler kombineret med en bred vifte af instrumenter, så gør dig selv en tjeneste og lyt til det amerikanske indierockband, Local Natives. Ud over de store vokalharmonier vil du kunne lytte til energiske og smukke strygerinstrumenter ledsaget af trommer, klaver- og guitartoner. Alt i alt har bandet en unik evne til at kombinere instrumenter og vokaler på en sådan måde, at musikken kan mærkes i kroppen.

Local Natives blev dannet i 2008. I 2010 udgav de deres debutalbum Gorilla Manor. De har siden turneret i blandt andet USA og Europa, hvor de også spiller sange fra deres anden plade: ”Hummingbird”, der blev udgivet i 2013. Deres største hits inkluderer sangene: ”Airplanes”, ”Wide Eyes” og ”Who Knows Who Cares”.

Hvis du er til indierock og allerede har Grizzly Bear, Band of Horses og Fleet Foxes på din favoritliste, er det på tide også at lytte til Local Natives. Local Natives er nemlig tæt beslægtede med disse bands.

Local Natives giver en mindeværdig koncertoplevelse
Local Natives turnerer for tiden i Europa. På deres tour gæstede de den 5. november Voxhall i Aarhus. Selvom koncerten ikke var udsolgt, gik bandet på scenen med en energi, der tryllebandt publikum fra start. I løbet af koncerten var der stor udskiftning af instrumenter, og man fik et indtryk af, at samtlige bandmedlemmer kunne spille alle instrumenter.

At høre Local Natives live gjorde det også klart, hvor meget musik en stemme faktisk kan indeholde, når det bliver gjort rigtigt. Det er fascinerende at opleve et band, der spiller og synger så godt sammen. Ofte var det kun mundbevægelserne, der afslørede, at der faktisk var fire stemmer i spil på en gang.

Bandet havde en god kemi og interaktion med publikum hele vejen igennem. Selvom koncerten på Voxhall ikke var udsolgt, gav de alligevel udtryk for, at de var glade for at spille i Aarhus. Kelcey Ayer udtalte under koncerten: ”Hvis nogen havde sagt til mig for 10 år siden, at vi skulle spille i Danmarks andenstørste by, havde jeg nok sagt: det er godt nok meget specifikt”.

Kelcey Ayer fra Local Natives, Voxhall den 5. november 2013.

Kelcey Ayer fra Local Natives, Voxhall, Aarhus den 5. november 2013. 

Hvis du får mulighed for at opleve Local Natives, så gør dig selv den tjeneste. Der er en fascinerende kontrast i de oplevelser, bandet kan give. Selvom musikken føles rolig og blid, når du lytter til den derhjemme, vil du opleve, hvor meget bandet skruer op for energien og tonerne, når de spiller live.

Skriv en kommentar til Local Natives