Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
tårntotal

Tårnet på Knippelsbro lever


Hvis du cykler mod Christianshavn i disse dage, vil du måske se lys i det ene af de to irgrønne tårne, som pryder Knippelsbro. Tårnet er nemlig blevet lavet til et kulturhus efter at have ligget øde i mange år.

Kulturtårnet, som tårnets nye lejere kalder det, har været åbent for offentligheden siden i sommer. Tårnet har allerede budt på et væld af kulturarrangementer b.la. live radiobiograf med radioentusiasterne fra Third Ear og en lydløs koncert med bandet 180° Virvar.

Inde i Kulturtårnet

trappe

Da jeg trådte mine barnesko på Amager var tårnene på Knippelsbro mig et  evigt mysterium. Ingen syntes nogensinde at gå derind, og de tomme fortidslevn gled med tiden langsomt ind i landskabet, og mysteriet forblev.

Derfor var det med stor tilfredsstillelse, da jeg en dag i august, for første gang forcerede det hvide rækværk, og satte fod inden for tårnet.

En smal 4 etagers vindeltrappe tager mig igennem tårnet fra kælder til køkken. Senere til bro-personalets gamle rekreations rum og ender endelig i toppen af tårnet, hvor en fantastisk panoramaudsigt over Københavns kanaler, møder mig.

Kultur i klemte omgivelser

tårnvindue

Men tårnet på Knippelsbro er ikke bare nostalgi og udsigt. Det er hjem for et væld af unikke kulturoplevelser, som ofte fødes af tårnets anderledes facon.

For hvordan holder man egentlig en koncert, kunstudstilling eller radioarrangement, når der højest kan være 8 mennesker i hvert rum?

De to radiomagerne fra Third Ear løste pladsproblemet ved at placere sig på hver deres etage sammen med publikum og lave live radiobio på tværs af tårnets etager, mens bandet 180° Virvar lavede en såkaldt ”lydløs koncert”, hvor musikerne som spillede i toppen af tårnet, gik direkte ind i de trådløse høretelefoner, som gæsterne var udstyret med.

Hvad enten du er nysgerrig efter ganske enkelt at opleve indersiden af det ikoniske tårn, eller er ude efter en anderledes kulturoplevelse, så kan et kig forbi Kulturtårnet varmt anbefales. Følg tårnets facebookside for info om det næste arrangement. https://www.facebook.com/knippelsbro?fref=ts

cyletårn

 

Skriv en kommentar til Tårnet på Knippelsbro lever