Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
© Nynne Rosenvinge

© Nynne Rosenvinge

Nynne Rosenvinge: Kunst med kant


Kunstner Nynne Rosenvinge står bag en række kunstværker, der mixer skarpe geometriske linjer med bløde farver og former. Internationalt har hendes værker fået opmærksomhed i flere boligmagasiner, blogs og butikker. Kultur22.dk har interviewet hende om livet som kreativ, om inspiration og om modtagelsen af hendes kunst.

 

Lever du af at være kunstner?
Jeg lever af at være kreativ, men ikke som “fuldtids-kunstner”. Jeg har gået på Den Danske Reklameskole i Købehavn og arbejder som Art Director på et større reklamebureau i Kbh, hvor jeg laver reklamefilm. Kunsten og illustrationerne er “bare” min skønne hobby.

 

foto(7)

Nynne Rosenvinges værker har fået opmærksomhed både herhjemme og i udenlandske butikker og blogs © Nynne Rosenvinge

Hvornår startede du med at lave illustrationer?
Jeg har egentlig altid tegnet, malet og lavet collager, men det er først for nylig at jeg har “turdet” vise min kunst til andre end min familie/venner. Faktisk er kunsten meget personlig for mig, og på en måde føler jeg lidt at jeg blotter mig en smule ved at vise mine værker/min kreative side frem.

 

Hvordan er din kreative proces fra A til Z?

Den er skiftende og uforudsigelig.Trangen til at skabe og udtrykke mig visuelt kommer som regel, når jeg mindst venter det, og kun når jeg ikke er mentalt stresset.

 

Hvordan afgør du, om et værk er færdigt? 
Jeg kredser om det et par dage…nogle gange uger… og min stakkels kæreste må leve med at mange er vores vægge i lejligheden – for en periode – er lavet om til “test-galleri”.

nynnerosenvingebillede

Oplever du nogensinde en kreativ blokering? Hvad gør du for at afhjælpe den? 
Den største blokering/forhindring er nok i virkeligheden, at jeg ikke har tid nok. Ideerne skal nok komme, og ellers kan søvn hjælpe på rigtig meget. Jeg har endda nogle gange fået ideer til motiver, farver og udtryk i mine drømme.

 

Hvor finder du inspiration? 
Det er jo meget banalt, men faktisk kommer inspirationen fra alt hvad jeg omgiver mig med i min hverdag. Det  kan være smukke farver i en solnedgang, afskallet maling på et plankeværk, min datters børnetegninger etc.

 

Hvem er dine største forbilleder? 
Jeg har rigtig mange! Der er så mange kreative, begavede og talentfulde personer, som jeg har den dybeste respekt for. Jeg meget fascineret af Cathrine Raben Davidsens malerier. Og Tim Walker er min absolutte yndlingsfotograf. Og på den mere kommercielle front synes også at designerne bag mærket HAY gør det fantastisk godt.

 

Finder du inspiration i andre medier (film, foto, musik etc) ?
Jeg det gør jeg bestemt. Jeg lytter især til lounge musik, når jeg maler.

 

foto(8)

© Nynne Rosenvinge

Hvem køber typisk dine værker? 
Det er overvejende kvinder i 25-40-års alderen, som interesserer sig for design og boligindretning. Mange er meget aktive på de sociale platforme og jeg bliver både glad og smigret, når jeg ser mine illustrationer nævnt på deres blogs etc.

 

Hvis du skulle modtage en bestillingsopgave, hvad vil for dig være den bedste og sjoveste opgave? 
Det ville nok være, hvis jeg skulle dekorere et møbel eller lign. med mine motiver.

 

Hvordan drømmer du om, at din karriere som kunstner ser ud om 5-10 år? 
Jeg håber, at jeg har succes og stadig finder ro og glæde i at lave kreative ting…og jeg håber, at jeg vil kunne glæde og inspirere rigtig mange.

 

Nynne Rosenvingens værker kan købes som A3 og A4 plakater via hendes webshop. Følg med på Nynne Rosenvinges Facebookside, hvor hun jævnligt poster opdateringer.  

 

 

Konkurrence: Vind en Nynne Rosenvinge plakat

Du har nu chancen for at vinde nedenstående Nynne Rosenvinge A3 plakat og få nyt kunst til hjemmet.

Alt hvad du skal gøre er at indsende det rigtige svar via formularen forneden.

Konkurrencen løber til torsdag d. 16. oktober kl. 18.00, hvor der trækkes lod om en vinder.

Vinderen er fundet! Tillykke til Mia-Louise Sellerup, der besvarede konkurrencen med “Lounge”. 

nynnerosenvinge_konkurrence_kultur22

 

 

 

Skriv en kommentar til Nynne Rosenvinge: Kunst med kant