Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
417779051_1280

Nye talenters fødested


Har du d. 17-19 oktober fri, er det en god mulighed for at opleve noget anderledes teater som du ikke ser i de store teatre rundt omkring i landet. D. 17-19 oktober afholdes Teaterbattle på Tapperiet i Køge, hvor i år 27 teatertrupper skal dyste om prisen for det bedste stykke.

Et skub til unge talenter

Teaterbattle er kort sagt en landsdækkende teaterkonkurrance, der giver unge op til 25 år en mulighed for at vise deres stykke, og hvad de kan på en scene. I år er dommerne Iben Hjejle, Pilou Asbæk og Jacob Steen Olsen, der sidder på dommerpladserne og hjælper teatertrupperne med gode råd og feedback på deres stykker. Udover første pladsen er der også anden og tredje pladsen, samt seks andre kategorier.

Sidste års vindere “RETROGRAD” som vandt med forestillingen “Picaresque” og de 25.000 kr med hjem i lommen, har siden hen været en stor inspiration til blandt andet andre teatergrupper inkl. mig selv til at være med i dette fine tilbud, som frivilligt værdsætter teater i Danmark.

vq3bhj1srzcp3fbd7jo3

God mulighed for anderledes kulturel oplevelse

Teaterbattle er en god mulighed for at opleve anderledes teater og for at se, hvordan nye talenter fødes. Det giver muligheden for at være med til at skabe fremtiden for dansk teater, og sætter den kulturelle del i teater frem i lyset. Stykkerne er gratis at komme ind og se, og kan klart anbefale det, da det kan give en anden oplevelse og til at se, hvor kreative og dygtige unge teatertrupper kan være. Det er også et fantastisk initiativ som henvender sig til unge sætter fokus på, at man skal springe ud i det og lade sin kreativitet styre og vise, hvad man kan og vil.

Du kan læse mere om tidspunkter og andre praktiske ting på Teaterbattles hjemmeside. 

Skriv en kommentar til Nye talenters fødested