Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Foto © Holger Svend Anderson

Foto © Holger Svend Anderson

Det litterære København


København er spækket med litterære scener, som er spredt ud som en vifte over hele byen. Her kan man møde mennesker fra alle samfundslag, ung som gammel, rig som fattigt og provinsfødte som vaskeægte københavnerbørn. De litterære scener er en kulturoplevelse, som er forskellig hver eneste gang.

Åben scene

En af de mest besøgte københavnske scener er Copenhagen Poetry Club, som fungerer udelukkende som åben scene, hvor alle villige m/k får tre minutter bag mikrofonen. Publikummet er venligt lyttende og herligt observerende, og det er ikke unormalt, at der efter de oplæseende tales om aftenens fremførte ord. Copenhagen Poetry Club blev i sin tid startet af beatpoeten Claus Høxbroe, som i dag kører scenen sammen med poeterne Jonas Reppel og Holger Svend Anderson. Sidstnævnte lancerede sammen med Michael Juhl Svendsen den 4. maj 2011 en ny københavnerscene kaldet Ord på Flisen.

Bookede oplæsere

Konceptet hos Ord på Flisen er en anelse anderledes end hos Copenhagen Poetry Club, da man her byder to forfattere velkommen med hver 20 minutters taletid. Efter de bookede oplæsere går slaget dog sin vante gang med to gang 30 minutters åben scene, hvor hver oplæser har fem minutter til rådighed.

Bookede oplæsere byder Poesi på Staden også på. Her er gerne tale om fire til seks oplæsere, som hver har 10 til 20 minutter til rådighed, afhængigt af antal bookede. Efter de bookede findes der her ligeledes en åben scene, hvor Gud og hvermand kan prøve kræfter med mikrofonen. Scenen bestyrers af digteren Arash Sharifzadeh Abdi, og aftenens vært er gerne det litterære fænomen Gordon Inc.

Disse scener er selvfølgelig kun et lille, meget lille udpluk fra Det litterære København, men fælles for dem alle er hyggelig stemning, kolde øl og ikke mindst levende ord.

Lidt praktiske oplysninger

Copenhagen Poetry Club, La Fontaine, Kompagnistræde 11, 1208 Kbh. K, d. 1. mandag i måneden.
Ord på Flisen, Café Flisen, Ingerslevsgade 200, 1705 Kbh. V, hver d. 1. onsdag i måneden.
Poesi på Staden, BoB WHAT, Griffenfeldsgade 7A, 2200 Kbh. N, hver d. 1. torsdag i måneden.
Poesi i Tranquebar, Restaurant Tranquebar, Nannasgade 13, 2200 Kbh. N, hver d. 2. mandag i måneden.
Underskoven, Huset i Magstræde, Rådhusstræde 13, 1466 Kbh. K, hver anden torsdag.
Kultursalonen, Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, 1420 Kbh. K, hver den sidste mandag i måneden.

Skriv en kommentar til Det litterære København