Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
1050753

Corinne Day: May the Circle Remain Unbroken


3 år efter fotografen Corinne Days død udstilles nogle af hendes fotografier på Gimpel Fils Gallery i London. I Days ånd er udgangspunktet personligt, da der udstilles biografiske fotografier kurateret af hendes partner, Mark Szaszy.

 

1050836

Fra udstillingen May the Circle Remain Unbroken © Corinne Day

Corinne Day og den rå realisme

Britiske Corinne Day er hovedsageligt kendt for sine toneangivende fotografier af Kate Moss i magasinet The Face i 1990. Fotografierne var kontroversielle. Snapshottet var på dette tidspunkt stadig ikke helt accepteret som professionel udtryksform, og fotografiernes umiddelbarhed både frustrerede og fascinerede samtiden. Hun var i sit arbejde kendt for sine fotografiers nærhed og autencitet, der i hendes tidlige fotografier kom til udtryk særligt på grund af hendes venskabelige forhold til Moss.

Mary's Birthday

Mary’s Birthday. Fra udstillingen May the Circle Remain Unbroken © Corinne Day

Denne uperfekte æstetik, fotografierne har, gør at man får en særlig følelse af at få glimt fra en intimsfære, som man ellers ikke ville være en del af. At fotografierne viser en utilsløret, uopstillet privatsfære for særligt indviede. Da udstillingen både er en samling af indblik i Corinne Days og hendes venners liv, samtidsbilleder og et generelt indblik i snapshotrealismens æstetik, mener jeg helt klart udstillingen er et besøg værd, hvis man er i nærheden.

Så hvis du alligevel slår vejen omkring London inden d. 23. november, så vil jeg anbefale dig at gå ind og se Days fotografier.

Corinne Day: May the Circle Remain Unbroken, Gimpel Fils Gallery, 30 Davies Street, London. Indtil 23. November 2013.

 

Skriv en kommentar til Corinne Day: May the Circle Remain Unbroken