Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
nye22

Roskilde Festivals affald bliver til restaurant i København


Remake Utopia har som en del af kunstfestivalen Occupy Utopia sat sig for at gøre en dyd ud af at genbruge, og du kan stadig nå at være med. 

Fra onsdag d. 4/9 og frem til søndag d. 8/9  bliver affald fra Roskilde Festival til en restaurant, en bar og forskellige genbrugs-workshops på Dronning Louises Bro i København.

Sådan serverer de skraldemad

Fra klokken 14 kan man komme og få et måltid mad fra de blandt andet 48 ananas, 121 dåser leverpostej, 147 dåser tun, 1329 plastiktallerkener og 1988 øl, der blev fundet efter årets Roskilde Festival.

“Det gælder om at være kreativ, og arbejde med det man har” fortalte Thomas Berdal fra firmaet, I Will Cook for Food, mig, da jeg kiggede forbi I onsdags.

Remake Utopia havde givet ham udfordringen, at lave lækker mad til de fremmødte gæster, ud fra de råvarer, der var blevet skraldet.

Flere danskere skal lave genbrugsmad1157485_574383729270619_830313380_n

Den skraldede mad fra Roskilde Festival bliver suppleret med doneret mad fra supermarkeder, som genbrugskokkene fra firmaet ReGastro tog under kærlig behandling.

Marit Vedelsdal fra ReGastro forklarede mig, hvad deres workshop går ud på:

”Vi vil gerne lære folk, at de sagtens kan bruge de sidste to tomater på bunden af køleskabet. Det største råd vi kan give, er at kigge uden om opskrifterne. Man kan bedre bruge de sidste rester kreativt, hvis du ikke skal følge en opskrift”

Onsdag formiddag bød på banankage, tomatsuppe og brød med hummus. Hvis du er blevet nysgerrig på at lære om genbrugsmad så kig forbi Remake Utopia på Dronning Louises Bro inden søndag.

Se program her: http://remakeutopia.wordpress.com/2013/08/31/come-and-join-the-fun-2/ 

Skriv en kommentar til Roskilde Festivals affald bliver til restaurant i København