Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Foto: telegraph.co.uk

Foto: telegraph.co.uk

I Rachel Khoos parisiske køkken


I en tid, hvor dansk TV bugner af madprogrammer som aldrig før, har jeg fundet min egen personlige favorit i den britiske kok, Rachel Khoos lille køkken i Paris. I en række programmer fra BBC2 kaldet “The Little Paris Kitchen” følger man den charmerende og feminine englænders kulinariske færd i Paris på markeder, restaurantbesøg og i hendes eget lille køkken, hvor Khoo kokkerer ud fra devisen, at fransk mad ikke behøver at ligge uden for almindelige menneskers rækkevidde.

Da Rachel Khoo i 2006 forlod London for at rejse til Paris var det blot med 600 £ på lommen og en drøm om at lære at bage franske kager. Siden dengang er det gået stærkt for Khoo, som efter endt uddannelse hos Le Gordon Bleu Culinary Arts School i 2010, valgte at åbne sin egen pop-op-restaurant hjemme i sin lille lejlighed. Her var kun plads til 2 gæster ad gangen, men konceptet viste sig at blive yderst populært hos franskmændene. Idag er Khoo snart på gaden med sin 4 kogebog “My Little French Kitchen”, efterfølgeren til hendes første, engelske bestseller “The Little Paris Kitchen” fra 2012.

Foto: www.telegraph.co.uk

Foto: www.telegraph.co.uk

Khoos madprogrammer emmer af moderne pariserstemning, der får seeren til at ønske sig væk til den franske hovedstad og drømme om ratatouille, foie gras-trøfler, créme brûlée og bouillabaisse! Det er Rachel Khoos jordnære og madelskende tilgang til le cuisine francaise som er så medrivende, kombineret med en sans for det æstetiske i lejlighedens hyggelige køkken og hendes egen 50’er-inspirerede tøjstil.

Musikken er også en vigtig del af programmet. Fx i episode 3, hvor playlisten ser således ud:

Amado Mio – Pink Martini

A Cenury of Fakers – Belle & Sebastian

Si tu vois ma mere – Sidney Betchet

Blister in the sun – Nouvelle Vague

Ever Fallen in Love – Nouvelle Vague

La Gloria – Gotan Project

La Conga Blicoti – Edmundo and his Rumba Band

Tu  Misterio – Gotan Project

Menilmontant – Charles Trenet

Tu Es – Mathieu Boogaerts

Into Each Life Some Rain Must Fall – Ella Fitzgerald


I episode 3 laver Rachel Khoo bl.a. chokolade mousse  med kakao nibs. Se mere på bloggen rachelkhoo.com:

 

Rackel Khoos opskrifter kan også findes på BBC’s hjemmeside, foruden kogebogen “Mit lille køkken i Paris” som jeg klart kan anbefale.

 

 

Skriv en kommentar til I Rachel Khoos parisiske køkken