Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Udsigt fra værelset på Hotel Bloom. © Kira Bang-Olsson

Udsigt fra værelset på Hotel Bloom. © Kira Bang-Olsson

Mini-roadtrip: Bruxelles


Efter et par dage (alt for kort) i Bernkastel-Kues og en smuttur til Cochem, vendte vi bilen mod Belgien og Bruxelles. Byen byder på utroligt meget, og på de 3 dage vi var der, nåede vi kun at se og opleve en brøkdel. Jeg vil anbefale at finde overnatning ca. 1-1,5 km væk fra Grand Place og bymidten. Så er man tilpas væk fra byens natteliv og tilpas tæt på så man kan gå rundt og opleve ting på vej ind til centrum.

Midt i det hele

Vi fandt et økonomi-venligt hotel centralt i Bruxelles – Hotel Bloom. Det meget moderne hotel, hvor hvert værelse er dekoreret af forskellige kunstnere, ligger en kort gåtur fra det absolutte centrum og Grand Place. Desuden ligger den smukke botaniske have lige ved siden af, og Parc Royale  er heller ikke langt væk. For enden af Rue Royale, hvor Hotel Bloom ligger i den anden ende, finder man Kunstberg, hvor en række museer er samlet. Da tiden var knap, nøjedes vi med at besøge Musée Magritte, da jeg har en stærk forkærlighed for surrealismen. En utrolig oplevelse, hvor det eneste, der manglede var tekst på engelsk, da museet indeholder en del breve og avisartikler på fransk. Naturligvis forefindes der også en museumsbutik, hvor man kan erhverve sig alt fra kunstbøger, kataloger, børnebøger og andre souvenirs.

_1014419

Cathédrale des Saints Michel et Gudule. © Kira Bang-Olsson

Flere gange havde vi gået forbi en smuk gotisk kirke i Bruxelles centrum. Da vi endelig gik ind af de store døre i kirken, mødtes vi af  et overvældende kirkerum oplyst af solen gennem mosaikvinduerne, stearinlys og korsang. At der var musik var et rent tilfælde, men hvis man gerne vil besøge kirken er det virkelig værd at gøre det, mens et kor optræder. I denne kirke kan man også se den vanvittigt smukke barokke prædikestol udskåret i træ af Hendrik Frans Verbruggen, der viser Adam og Eva der forvises fra Paradis.

_1014444

Cathédrale des Saints Michel et Gudule indefra. © Kira Bang-Olsson

Ikke langt fra kirken, faktisk på Kunstberg, kan man finde et lille grønt område, og til min store forelskelse en offentlig byhave. Byhaven er bygget op i bede på forskellige plateauer, og indeholder alt muligt fra artiskokker til urter, porrer og tallerkensmækkere. En virkelig charmerende lille oase!

Byhave som del af Bruxelles Environnement. © Kira Bang-Olsson

Byhave som del af Bruxelles Environnement. © Kira Bang-Olsson

Moules et biére

Man kan ikke sige Bruxelles, uden at sige øl. Jeg kan kun anbefale at finde en bar i midtbyen – vi faldt for baren Au Brasseur lige bag Grand place – og begynde smagningen. For som man siger: I Belgien skal du ikke drikke den samme øl to gange. På de fleste barer og restauranter kan man desuden bestille en smagsplatte: Et bræt, eller en bakke, med en række forskellige øl i mindre glas, så man som turist kan prøve sig frem. Men egentlig er det sjovest at prøve de forskellige øl i deres specielle glas: Kwak og La Corne kan anbefales, både for smag, men lige så meget for de sublime glas de serveres i. Dertil kommer bryggerimuseet på Grand Place, hvis største force er den ‘gratis’ øl man får efter at have besøgt museet..

En klassisk anbefaling man får til Bruxelles handler om den lokale mad, der blandt andet byder på muslinger og simremad. Med mindre man, som jeg, har et anstrengt forhold til muslinger, er det virkelig forsøget værd at smage dem. På en lille charmerende restaurent lige ved Grand Place – Les Chapeliers – bestilte min kæreste muslinger tilberedt i, ja selvfølgelig, øl. Det var aftenens succes, og både mad og stemning var forrygende.

Vi vender tilbage

Faktisk er den gode stemning kendetegnende for Bruxelles. Både dag og nat er der dejligt at være i byen, hvor man aldrig løber tør for ting, der skal ses, høres, smages. Selvom vi virkelig nød vores få dage i byen, vil jeg klart tage afsted i længere tid næste gang. Omend man bor tæt på alt, er det svært at nå det hele på kort tid. – Og det skal man egentlig heller ikke, alt skal nydes i ro!

 

Alle fotografier © Kira Bang-Olsson 2013

Skriv en kommentar til Mini-roadtrip: Bruxelles