Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene

Christian Lemmerz // Eine Gruppenausstellung


Christian Lemmerz er født i 1959 i Tyskland, og er uddannet klassisk billedhugger i Italien ved kunstakademiet i Carrara og kunstakademiet i København. Han har markeret sig særligt på den danske kunstscene, og var medstifter af Værkstedet Værst i 1981 sammen med blandt andre Erik A Frandsen. Derudover har han haft et tæt samarbejde med Michael Kvium i deres performancegruppe Værst.

I hans kunstneriske virke spænder Lemmerz over mange forskellige genrer. Hans materialevalg er også alsidigt; han eksperimenterer både med organiske, og derved forgængelige materialer som: margarine, indvolde, dyrekroppe og blod, men har også skabt en lang række skulpturer i det klassiske materiale marmor, som må betragtes som et bestandigt og nærmest evigt materiale.

Den kunst, som Christian Lemmerz skaber, stiller eksistentielle spørgsmål over tematikker som bl.a. sygdomstilstande, liv og død og forgængelighed, og længslen efter det metafysiske, og han stiller dem på en sådan måde, at man som beskuer ikke kan gå uberørt fra mødet med hans kunst. Lemmerz ønsker at vække noget i os, og fordi han ønsker, at vi skal investere noget af os selv. Det er en form for overskridelses æstetik, en forening af det smukke og det hæslige. I marmorskulpturene tiltrækkes og fascineres vi af det smukke materiale og frastødes af det hæslige eller groteske motiv, og dermed vækkes beskuerens ambivalente følelser ved konfrontationen med værket. Det er ikke kunstnerens ønske at behage os – Lemmerz bruger kunsten til at synliggøre alt det, som vi normalt fortrænger. Og hvad vi især fortrænger er døden.

Med udstillingen ‘ Eine Gruppenausstellung’ på Horsens Kunstmuseum præsenterer Christian Lemmerz en lang række værker, nye som ældre. Det overordnede tema er Christian Lemmerz kunstneriske mangfoldighed. Derfor indeholder udstillingen både en række skulpturer og tegninger, derudover vil støbejernsreliefferne ‘Grab l-Vll’ fra udstillingen ‘Largo’ blive ophængt i en ny konstellation, hvor Christian Lemmerz føjer nye facetter til relieffernes skildring af den bibelske skabelsesberetnings 7 dage.

Udstillingen kan ses fra lørdag den 5. oktober 2013 – søndag den 19. januar 2014. Lørdag den 5. oktober kl.14.00 er der udstillingsåbning og søndag den 6. oktober kl.13.00 er der offentlig omvisning, og torsdag den 15. oktober kl.13.00 er der kunst & kakao for børn.

Skriv en kommentar til Christian Lemmerz // Eine Gruppenausstellung