Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Ink-Lines-Websized

Art Writing-seminar med Michael Palmer


Project Art Writing, som er en del af Aarhus Litteraturcenter, inviterer i næste uge til et åbent seminar, hvor man bl.a. kan opleve den amerikanske forfatter Michael Palmer, der i øjeblikket er Artist in Residence på Godsbanen.

Eksperimentende amerikansk poesi og moderne avantgarde

Seminarets første del vil bestå af en samtale mellem Michael Palmer og den danske oversætter Henrik Majlund Toft. De vil bl.a. tale om Palmers forfatterskab og om amerikansk kultur fra 60’erne og frem til nu, med særlig fokus på behovet for politisk bevidsthed i litteratur og kunst. De to herrer vil også runde forskellene mellem de litterære miljøer i Europa og USA i deres samtale.

Michael Palmer tilhører den generation af eksperimenterende amerikanske digtere, der opstod i de sene 60′ere og tidlige 70′ere. Mest kendt i den sammenhæng er formentlig Language-poesien, der også stadig er en af de mest betydningsfulde avantgardebevægelser i nyere tid. Michael Palmer har udgivet flere internationalt anerkendte digtsamlinger, skrevet essays og skuespil og arbejder tværæstetisk med tekst, dans og billedkunst. Senere på året udkommer tre af Michael Palmers værker fra 80’erne for første gang på dansk – oversat af Henrik Majlund Toft.

Art Writing i inspirerende rammer

Anden del af seminaret vil være en oplæsningssession, hvor man naturligvis kan høre Michael Palmer læse højt fra sin poesi, men hvor også Morten Chemnitz og Henrik Have vil være at finde på scenen.

Under sit ophold i Danmark vil Michael Palmer, udover at deltage i seminaret, undervise på Project Art Writings Masterclass, besøge Testrup Højskole og undervise på Forfatterskolen i København.

Seminaret vil finde sted i Kunsthal Aarhus d. 28. september kl. 13-17, det er gratis at deltage og alle er velkomne.

Læs mere om seminaret HER.

Skriv en kommentar til Art Writing-seminar med Michael Palmer