Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
frekvens

Frekvens Festival 2013


Aalborg er hjemsted for en lang række dygtige og anerkendte elektroniske musikere. Og i lyset af den voksende og fremadstormende interesse, som der i øjeblikket er for de elektroniske kunstners beats, blev en række musikalske ildsjæle samlet og en ny endagsfestival, forankret i Aalborg, blev skabt.

Kultur22 har spurgt Kim Kornum, resident DJ på Club Vesterå og medarrangør af Frekvens Festival, om hvad han tror denne ny festival vil betyde for Aalborg rent musikalsk, hvad der var med til at starte festivalen, hvad publikum kan forvente sig og slutteligt – hvad blev der lagt vægt på, da navnene til festivalen skulle bookes?

Med de mange elektroniske talenter, som Aalborg går og gemmer på, er der ifølge Kim lagt op til et tiltrængt pusterum fra Jomfru Ane Gades konformitet og ensartede musikstil. Der vil ligeledes komme et større fokus på denne genre, da stederne som udbyder denne form for musik, er begrænset i Aalborg i forhold til antallet af diskoteker og klubber. Så netop fordi Aalborg ikke rummer de store muligheder for vores mange iboende talenter, til at udfolde sig, er det en fornøjelse for folkene bag Frekvens at give dem denne mulighed og dermed skabe en platform, som de kan udfolde sig på. Denne endagsfestival giver ligeledes Aalborgs elektroniske musikere mulighed for at mødes på kryds og tværs, på en helt anden måde, end de har haft mulighed for før.

Du kender måske ikke alle kunstnerne – men det bliver med garanti fedt!

Arrangørerne af Frekvens Festival er en flok på intet mindre end 13 personer, som alle har fingeren på pulsen. De er en forholdsvist homogen gruppe, når det kommer til det genremæssige og arrangørgruppen rummer ligeledes en række DJ’s med mere end 10 års erfaring indenfor genren og ligeledes indenfor event-arbejde. De rejser ud i verden for at opleve musikken på andre festivaler – og derfor ved de også hvad de snakker om. Grundlaget for skabelsen af Frekvens bunder i et ønske om, at skabe noget nyt og større. Noget Aalborg ikke har set før og som disse ildsjæle og erfarne mennesker vil kunne udvikle og præge på deres egen måde.  Ifølge Kim Kornum, er musikken nemlig det vigtigste element for en god fest.

Derfor kan publikum også forvente sig en dag i musikkens tegn. En dag hvor der er fokus på at give aalborgenserne (og andre byfolk, som kunne tænke sig at komme forbi og lytte med) et unikt indblik i den elektroniske musiks verden og hvor selve oplevelsen af musikken er i fokus. Festivalen skal ifølge Kim også ses som et modspil til de fastgroede normer og oplevelser, som Aalborgs unge bliver mødt af og med i den berømte Jomfru Ane Gade weekend efter weekend. Frekvens Festival samarbejder ligeledes med Images Festival, som starter i dag den 30. august og løber hele ugen op til den 7. september, hvor Frekvens Festival således vil finde sted. Det bliver en uge hvor en lang række forskellige kunstnere fra hele verden kommer til at sætte deres præg på Aalborgs park, Karolinelund. Dette sker via musik, film, kulturelle indslag og en masse forskelligartet kunst. Derfor vil det være et anderledes og farverigt Karolinelund, som publikum bliver mødt af den 7. september, når denne uge i kreativitetens tegn kulminerer med en dag fyldt med lækre elektroniske beats, præsenteret af nogle af de bedste DJ’s fra rundt omkring i verden. Navnene som du blandt andet kan opleve, lokale som internationale, er: Teenage Mutants (DE), Shimmer (NL), Ante Perry (DE), Lulu Rouge, Djuna Barnes, Pete Oak, Notize, Runge, Sivesgaard og Kornum selv. Selvom genren er rimelig fastlåst denne dag, rummer elektronisk musik en bred vifte af subgenrer. Derfor vil publikum kunne lytte til chill-out musik om dagen på scenen i Karolinelund og om aftenen, når festen rykker ind på Platform4, vil der være mere fokus på clubmusik i international klasse. Publikum kan også se frem til en række visuelle indslag i løbet af aftenen, som skal være med til at adskille Frekvens Festival fra hvad vi normalt ser i Aalborg. Du kender muligvis ikke alle navnene som optræder, du kender muligvis ingen af dem – men det bliver med garanti fedt!, lover Kim Kornum.

Så kridt danseskoene, slå lytlapperne ud og begynd allerede nu at se frem til den 7. september, hvor der vil være fokus på at dit musikhjerte og dine øregange skal forkæles, og din musikalske horisont udvides.

Læs meget mere om tid og sted via facebook-eventet her:

https://www.facebook.com/events/715393355143132/?fref=ts

Du kan ligeledes gå ind og synes godt om Frekvens Festival her:

https://www.facebook.com/frkvns?fref=ts.

Skriv en kommentar til Frekvens Festival 2013