Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Images Festival 2013 sætter fokus på kunst fra hele verden under temaet "Occupy Utopia". © Fotograf Stephen Freiheit, udlånt af Center for Kultur og Udvikling

Images Festival 2013 sætter fokus på kunst fra hele verden under temaet "Occupy Utopia". © Fotograf Stephen Freiheit, udlånt af Center for Kultur og Udvikling

Danmark besættes af kunst fra hele verden


“Besæt Danmark med kunst og virkeliggør jeres utopier gennem kunsten” – sådan lød beskeden til hundredevis af kunstnere fra mere end 40 lande i Asien, Mellemøsten, Latinamerika og Afrika. Resultatet er Images Festival 2013 med temaet Occopy Utopia, som udfordrer danskernes syn på verden med kunst skabt af 347 kunstnere fra dele af verden, som vi i Danmark ikke særlig tit hører om. Teamet kredser om forestillingen om en bedre verden, der skaber forandring. Festivalens program rummer alt fra koncerter, udstillinger og performances til film, design, teater mm. Bag initiativet står Center for Kultur og Udvikling.

Images Festival 2013 finder sted d. 30. august til 7. september i København, Aalborg og Aarhus. Her anbefales tre forskellige arrangementer at tage til, alt efter hvor du befinder dig under festivaldagene.

 

Remake Utopia – København

Remake Utopia har samlet skrald fra årets Roskilde Festival. © Billede via Remake Utopias facebookside

Remake Utopia har samlet skrald fra årets Roskilde Festival. © Billede via Remake Utopias facebookside

Er du i København under Images Festival, kan du besøge Remake Utopia. Remake Utopia er et hotel, en bar og en restaurant, som alt sammen er lavet af affald. Affaldet er samlet efter dette års Roskilde Festival. I løbet af 9 dage afholdes workshops, som er arrangeret af kunstner og stifteren bag Remake Utopia, Thomas Dambo og en række frivillige. Her vil workshoppens gæster sammen med kunstnere, kokke, musikere og bloggere lave nye og brugbare ting ud af det overskydende affald.

Hvornår og hvor?
3/9 – 7/9
På plænen ved Dr. Louises Bro i København.

Mere info via Remake Utopias facebookside.

 

Foredrag om kreativitet og social forandring – Aarhus

Wato Tsereteli holder oplæg på Godsbanen i Aarhus. Her ses et tidligere Creative Mornings arrangement i Vancouver

Wato Tsereteli holder oplæg på Godsbanen i Aarhus. Her ses et tidligere Creative Mornings arrangement i Vancouver © Flickr –  VFS Digital Design

Hvis du er i Aarhus d. 31. august, kan du deltage i et foredrag med Wato Tsereteli, som er kunstner, fotograf, kurator og har stiftet Georgiens første center for samtidskunst Art-CCAT. Wato Tsereteli vil fortælle om kreativitet og social forandring. Foredraget er en del af foredragsrækken Creative Mornings, som er gratis at deltage i men kræver billet. Husk at få fat i billetten i god tid, da billetterne normalvist  bliver revet væk hurtigt.

Hvornår og hvor?
31/8 kl. 16.00
A-huset, Godsbanen, Aarhus.

Følg med på Creative Mornings facebookside.

 

Zimbabwisk eksilforfatter læser digte op – Aalborg

Eksilforfatter Tendia Tagarira læser op af sine digte i Aalborg under Images Festival © via Ordstorm.dk

Eksilforfatter Tendia Tagarira læser op af sine digte i Aalborg under Images Festival © via Ordstorm.dk

Tendai Frank Tagarira er en zimbabwisk forfatter, der gennem sin litteratur har kritiseret Mugabe regimet og har som følge heraf modtaget dødstrusler. I 2010 flyttede han fra Zimbabwe til Danmark som Aarhus’ første fribyforfatter. Til Images Festival vil han i Aalborg oplæse helt nye digte skrevet over temaet Occopy Utopia. Oplæsningen vil være akkompagneret af musik.

Hvornår og hvor?
2/9
Karolinelund Yurten, Aalborg.

Du kan læse mere om arrangementet med Tendia Tararira og om Images Festival generelt via images.dk.

Skriv en kommentar til Danmark besættes af kunst fra hele verden

1 kommentar

  1. Til grin? Hvad har denne festival egentlig tænkt sig at forandre?

    På hvilke måder har kunstnerne tænkt sig at fravriste politikerne og den 1% deres økonomiske magt? Det virker for mig at kunstnerene her er inviteret ind for at blive gjort til grin. Forbrugerne kan gå hjem og købe økobrød (som ingen får at vide at stadig er produceret med en vis mængde pesticider), og i øvrigt være ligeglade med offentlighedslov og at regingen snart er ved at blåstemple en invasion af syrien (et land hvis kaos som USA har selv har skabt).

    Hvad mon kunstnerne vil? Små hyggelige hipstervenlige feel-good kunstprojekter eller ægte demokrati og direkte omfordeling af resourcer og økonomi?