Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Billedet fra udstillingen lånt fra kb.dk. Til højre ses den originale Flora Danica fra 1700-tallet.

Billedet fra udstillingen lånt fra kb.dk. Til højre ses den originale Flora Danica fra 1700-tallet.

Bogen som kunst?


Det Kongelige Bibliotek sætter med dobbeltudstillingen ”Bogkunst & Kunst På Bogen” fokus på både bogbinderkunsten og de smukke kunstværker der førhen prægede enten forside eller titelblad.

Hvor en bog i dag for det meste er en masseproduceret vare, man kan købe i boghandleren eller i supermarkedet (eller låne på biblioteket selvfølgelig), var en bog engang en eksklusiv vare. En bog kunne på samme tid være godt håndværk og kunst – sirligt indbundet og smukt dekoreret.

Udstillingen ”Bogkunst & Kunst På Bogen” belyser begge aspekter, både indbinding og illustrationer. Mens væggene er prydet med smukke forsider og titelblade fra de første trykte bøger indtil begyndelse af 1900 tallet, er der på gulvet placeret montre med 50 pragteksemplarer på dansk bogbinderi.

Hvis man er litteraturinteresseret (og måske lidt af en bognørd?) er det altid interessant, at se hvad Det Kongelige Bibliotek finder frem fra gemmerne. Hvis man samtidig interesserer sig bare lidt for kunst og æstetik, kan ”Bogkunst & Kunst På Bogen” varmt anbefales.

”Bogkunst & Kunst På Bogen” kan ses på Det Kongelige Bibliotek indtil den 7. september. Billetter koster 40 kroner og 25 kroner for studerende. Billetten gælder til alle udstillinger i Diamanten –  også ”Den originale Kierkegaard”, hvor Det Kongelige Bibliotek har fundet tekster med og om Kierkegaard frem fra arkiverne. Du kan læse mere om udstillingerne på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside.

Skriv en kommentar til Bogen som kunst?