Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Kunstnere fra Kulturmetroen

Kunstnere fra Kulturmetroen

Horsens – En Hverdagsopera


De fire bykunstnere fra kulturmetroen (se mit tidligere indlæg om Kulturmetroen her: http://www.kultur22.dk/2012/12/kulturmetroen/): forfatter Ursula Andkjær Olsen, komponist John Fradsen, mediekunstner Signe Klejs og operasanger Andrea Pellegrini har siden starten af 2013 arbejdet på at skabe en opera til Horsens, omhandlende Horsens. De har i perioder opholdt sig i byen, for at lære byen og horsensianerene at kende. I februar måned producerede Ursula Andkjær Olsen fire digte om byen, med udgangspunkt i Horsens Folkeblads artikler, og Signe Klejs skabte det visuelle værk ‘Horsens Anatomia’, der bl.a. kunne opleves en mørk februar aften i Smedegade.

I forbindelse med HORSENS – EN HVERDAGSOPERA har byen fået sin helt egen sang. Denne sang er blevet skabt i samarbejde med bl.a. Kulisselageret og Cantica koret. Derudover har en række mænd fra byen medvirket som korsangere. Sangen vil blive frigivet til byen således at alle byens borgere kan nå at lære den at kende inden selve operaoptoget. Til sangen bliver der ligeledes produceret en musikvideo, der afspejler processen.

Samarbejdsparterne i HORSENS – EN HVERDAGS OPERA får hver en aktiv del i den skabende proces, hvad enten det drejer sig om at synge kor, bygge scenografi, eller at trække en af de store vogne, som skal være med i optoget. Indtil videre er samarbejdspartnerne: Horsens Biblioteket, Cantica Koret, 4 lokale operasangere, Hulvej skole, Socialkompagniet, Litteraturklubber, Sprogskolen, MÆRK BYEN, Mad hos Mads, Billedskolen og Kulisselageret.  

HORSENS – EN HVERDAGSOPERA skal foregå som en operavandring igennem Horsens midtby. Optoget ender på Horsens Havn. Den endelige rute fastlægges hen over sommeren, men  den bevæger sig fra midtbyen ned mod Åboulevarden, og ender på havnen.

Obs! Operaen er udsat et halvt år fra den oprindelige dato d. 12 september grundet produktionsudfordringer, men hold øje med hjemmesiden for opdateringer omkring den endelige dato: http://kulturmetroen.dk/events/details.aspx?evid=45 og deres facebook side: https://www.facebook.com/kulturmetroen.horsens?fref=ts


Skriv en kommentar til Horsens – En Hverdagsopera