Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene

World War Z


D. 11 juli får filmen World War Z premiere i Danmark, den er baseret på bogen af samme navn skrevet af Max Brooks, forfatteren til The Zombie Survival Guide. To helt fantastisk fede bøger, som jeg er kæmpe fan af. Derfor kan jeg ikke lade være med at have store forventninger til filmen, og håber på ikke at blive alt for skuffet.Det triste faktum er, at kvaliteten af gyser/horror film ikke altid er lige god. Og der kan være langt imellem de rigtig gode horror film, og særligt horror film omhandlende zombier eller apokalypse temaet generelt, hvor man sidder tilbage med følelsen af, at dette er en absolut gennemført film.Derudover er der ligeledes noget at leve op til når man baserer en film på en bog, der i sig selv er sindsygt god. Men jeg glæder mig som et lille barn, og krydser fingrer for at de gør Max Brooks ære, en mand som har gentænkt zombiegenren!

Bogen World War Z af Max Brooks, er en apokalyptisk horror novelle, og er derfor istedet for et klassisk narrativt forløb, bygget op omkring en samling af individuelle hændelser bestående af journalistiske interviews med overlevende og hovedfigurer i den zombiekrig, der udbrød 10 år tidligere, skrevet af vores første persons fortæller, som er agent for The United Nations Postwar Commision. Udover agenten så møder læseren forskellige mennesker af forskellige nationaliteter fra hele verden. Disse personlige møder med forskellige folk af forskellige nationaliteter beskriver også religiøse, miljømæssige, geo-politiske konsekvenser af zombiekrigen, og igennem bogen begynder man så småt at se en sammenhæng mellem nogle af historiernes personer og hændelser.

Hvis dette er et emne, der interesserer Jer, så snyd ikke Jer selv for den oplevelse at læse bogen! Bogen er altid bedre end filmen ;-) go’ fornøjelse!

 





Skriv en kommentar til World War Z