Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Sommerstemmerbillede

Litteraturen i naturen


Når det begynder at blive sommer, er det ikke længere ensbetydende med, at sæsonen for litterære arrangementer ophører. De seneste år har der været større og større tendens til, at litteraturen rykker ud i det grønne, når de mildere vejrforhold indfinder sig. Således også på lørdag den 8. juni, når Litteraturen på Scenen, Kulturgas og Aarhus Litteraturcenter inviterer til Sommerstemmer – musik og litteratur ved Brabrand sø i samarbejde med Gellerup Bibliotek.

Spændende sceneprogram

Oplæsningsscenen gæstes af både etablerede forfattere og spirende talenter. I år kan man både møde den prisvindende forfatter Erik Valeur og hele Danmarks yndlingsdigter Søren Ulrik Thomsen, men også unge lokale talenter vil vise, hvad der er kommet ud af de over 30 skriveværksteder der har kørt på folkeskoler, erhvervsskoler, gymnasier og i ungdomsklubber frem mod festivalen. De unge er blevet undervist af de to Aarhus-forfattere Hanne Højgaard Viemose og Mads Mygind. Også det lokale supertalent, 17-årige Yahya Hassan, der udkommer på Gyldendal til efteråret, vil kunne opleves.

En familievenlig litteraturfestival

Der vil være fyldt med sjove aktiviteter for både børn og voksne på festivalpladsen og man kan bl.a. prøve bibliotekernes ”kæmpescrabble”. Det vil både være muligt at købe mad på pladsen eller medbringe egen picnickurv og om aftenen vil børnene have mulighed for at bage snobrød.

 

Du kan læse mere om Sommerstemmer og se hele programmet HER.

Skriv en kommentar til Litteraturen i naturen