Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Foto af Signe Bach

Foto af Signe Bach

”Kort Sagt” – Bliv klog på kort tid


For nyligt havde jeg en oplevelse ud over det sædvanlige. En oplevelse der satte tanker i gang, tanker som jeg ikke havde forestillet mig, at jeg skulle tænke den aften. Tanker der stadig suser rundt i mit hoved lang tid efter. Og det er netop det, der er missionen med ”Kort Sagt”; At inspirere og gøre danskerne lidt klogere på kort tid.

Måske kender du det amerikanske koncept ”TED talks”, hvor en taler fortæller om et emne, han eller hun er klog på. Foredraget bliver filmet og lagt på nettet, så alle kan se det og blive klogere.

”Kort sagt” er kraftigt inspireret af ”TED talks”. De laver videoproduktioner og arrangementer med inspirerende og informative oplæg.

En gang om måneden kan man gratis i Huset-KBH opleve talere, der på omkring ti minutter formidler deres viden. Derefter bliver det klippet lækkert sammen og lagt ud på en hjemmeside.

 

 

 

 

 

Det er mennesker med spændende erfaringer og skæve idéer, der taler. Nogen har skrevet geniale specialer eller lavet mærkelige projekter, og andre har bare noget på hjertet, de brænder for at videregive. Tidligere har man fx kunne høre oplæg om frygten for at gå på museum, forskellen på viden og visdom, om belønning og manipulation og meget mere.

Det er tydeligt at mærke talernes lyst og engagement, når de kæmper for at gøre noget de kunne tale om i timevis, til et hurtigt kig ind i deres verden.

Jeg elsker ideen om, at publikum ikke når at sidde og dagdrømme, men tvært imod ville ønske, at talerne kunne fortsætte. Det skaber dynamik og giver lyst til selv at sætte sig ind i talerens emne efterfølgende.

Har du noget inspirerende at fortælle, eller vil du bare gerne læne dig tilbage og lære noget nyt, så er ”Kort Sagt” en oplevelse, du ikke må gå glip af. Sjældent har jeg følt mig så godt underholdt og så godt tilpas. Der var selvbetjening i baren, uforpligtende hyggesnak i pausen og inspirerende oplæg. Bedre bliver det ikke.

  • Næste gang ”Kort Sagt” kan opleves er den 20.06.13 på 1.sal i Huset- KBH.
  • Da ”Kort Sagt” stadig er meget nyt, er hjemmesiden endnu ikke i gang. Der samles stadig oplæg ind så hjemmesiden kan åbne med et brag med mange spændende oplæg på en gang.
  • Læs mere om ”Kort Sagt” på deres facebookside.
Skriv en kommentar til ”Kort Sagt” – Bliv klog på kort tid