Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
foto: Per Morten Abrahamsen

foto: Per Morten Abrahamsen

Lad 52 nøgne kroppe berøre dig


Lad det være sagt med det samme: min danseforestillingsdannelse kan ligge i en tændstikæske. Det afholder mig dog ikke fra brandhedt at anbefale Forum Humanum for dens betagende, kropslige, humoristisk rørende nærvær.

Hvad handler det om?’
Jeg er begyndt på denne anbefaling af flere omgange, har prøvet at gå analytisk til værks, udlægge hvad forestillingen handler om – hver gang kommer det til at lyde skrækkeligt banalt. Noget med identitetsskabelse, individ vs. gruppedynamik, seksualitet, at mennesket i bund og grund er et dyr… spredt lommepsykoanalytisk fægtning, der komplet negligerer det fantastiske ved Forum Humanum: den kropslige oplevelse. Forum Humanum er krop – 52 menneskekroppe, skiftevis nøgne, skiftevis klædt i forvasket undertøj. Skiftevis enkeltstående individer og anonyme fibre, som vrider sig i én fælles organisme. Sjældent graciøst, tit omsorgspåkaldende hjælpeløst.

Berørt
Som publikum er man vidne til en enorm energiudladning, og dansernes nøgenhed lader én forholde sig til sin egen krop; man kan mærke det på sine egne albuer og knæ, når de krabber sig henover gulvet, man kan mærke det i sit strubehoved, når de udstøder gutturale halslyde, og når man indimellem overrumples af et grin, griner man også lidt af sig selv. Man bliver berørt, ganske enkelt.

Forestillingen spiller i Dansehallerne i Carlsberg Byen til d. 21. juni, og som famlende begynder på dansefeltet tør jeg godt anbefale den som jomfrutur. Se mere på dansehallernes hjemmeside, og smugkig på videoen her:





Skriv en kommentar til Lad 52 nøgne kroppe berøre dig