Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
lælæ

Banebrydende performancekunst i rappens verdenshjørne


Rapperen Mykki Blanco har på det seneste overrasket folk verden over med sit banebrydende image og performancekunst både til koncerter men også i sine musikvideoer og i sin eksistens i miljøet som rapper. Mykki Blanco gæster Roskilde Festival i år og der forventes et brag af sammensmeltning af rappens forførende univers og Mykki Blancos karismatiske udtryk og person.

Rapper og drag queen

Når man hører denne kombination forvirres sindet for hver og en. Drag Queens på natklubber er ikke noget, man ved første tankespind forbinder med tatoveret rappere med kasketterne på skrå og bandeord. Men Mykki Blanco er svaret på at denne kombination virker og er fantastisk. Hans optræden i sine musikvideoer med bh’en på plads, de halvt trashy parrykker og de blinkende glimmerøjenvipper viser Mykki, at han er på, og at han står ved, hvem han er. Det fede ved Mykki Blanco er netop det, at han tager rappen ud der, hvor den normalt ikke kan bunde. Han udforsker sider af musikkens grænser, som glæder min indre musikelsker. Hans udtryk stiller homoseksuelles rettigheder til debat og han er dette gode billede på, at kønsdiskrimination er forkert, og at selv en rapper kan være forklædt som dame og stadigvæk være sej og et forbillede for den kommende generation i rappens verden. Dette billede af, at det er okay og at man bare skal være som man er, har Mykki Blanco forklædt sig ind i, og det klæder ham og musikverdenen.

Rap på sit højeste – kvalitet og professionalisme

Ikke nok med at udtrykket fremstår banebrydende og flot i det visuelle har Mykki Blanco også poetikken og de forskellige beats med sig. På hans mixtape, Cosmic Angel bevæger Mykki Blanco sig ud på kanterne med skæve beats, elektroniske nuancer og flippede toner. Mixtapet er godt skruet sammen og musikken bevæger sig ud på det punkt, hvor det skal.

Mykki Blanco gæster Roskilde Festival på Pavillion, torsdag d. 4/7 kl. 22:00. Jeg vil helt klart anbefale at tage ned og lytte og se hans performance og blive hevet ind i Mykki Blancos skæve og fantastiske univers.

 

Her er mine favoritter fra Mykki Blanco

Skriv en kommentar til Banebrydende performancekunst i rappens verdenshjørne