Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
big

Tag med VICE på eventyr


VICE startede som et gratismagasin i Canada i 1994. Siden er det blevet et verdensomspændende foretagende, og VICE har langsomt flyttet deres fokus fra skrift til video. På mediets YouTube-kanal, som har næsten to millioner abonnenter, kan man se små dokumentarer om alt fra at tage syre første gang, man skal optræde på en comedyklub, til historien om en mand som bliver ved med at ende i fængsel. I forlængelse af YouTube kanalen har VICE nu fået sit helt eget program på HBO, passende døbt ”VICE”.

VICE er blevet kaldt en ekstrem udgave af reality tv. Det kunne også betragtes som et nyhedsprogram. Programmet beskæftiger sig primært med politiske emner. Det selverklærede mål er at belyse de mest skræmmende, mærkelige og absurde ting, der sker i verden. Hvordan gør man så det? Anført af Shane Smith, en af stifterne, tager VICE f.eks. til Pakistan og mødes med en tidligere taliban leder. I samme afsnit er de også på Filippinerne, hvor de dokumenterer, hvor livsfarligt det kan være at stille op til valg. Det hele på et enkelt afsnit. Hvert program indeholder to nye reportager fra medarbejderne hos VICE, som oftest er unge og ikke ligefrem rapporterer iført skjorte og slips. Det er interessant, ekstremt og tager ikke så lang tid. Det her kunne altså være formularen for, hvordan man får unge mennesker til at se nyheder. Der er ingen tvivl om at programmet har en gennemslagskraft. Man ser forundret til, mens VICE besøger verdens brændpunkter, tilsyneladende helt upåvirket af de ofte farlige situationer de udsætter sig selv for. Dog er programmet lidt hæmmet af, at det varer så kort tid. Ofte er historierne så interessante, at jeg godt kunne tænke mig et helt afsnit dedikeret til kun det emne. Det kan virke en smule uforløst og overfladisk med kun et kvarter til hver historie.

VICE har altid haft ry for at være provokerende. Senest skabte de overskrifter da de fik den tidligere NBA stjerne Dennis Rodman til at besøge Nordkorea. Nogle vil måske mene, at de prøver på det samme med deres tv show. De opsøger selv det kontroversielle, men de er ikke provokerende bare for at være det. De fortæller bare de historier, som ingen andre medier gider at fortælle. Formularen er yderst forfriskende, og det er fantastisk at blive præsenteret for nyheder, man ellers ikke ser på tv. Om historierne har relevans må være op til den enkelte. Kedeligt bliver det i hvert fald aldrig.

VICE kan ses med et abonnement hos HBO Nordic. 

Skriv en kommentar til Tag med VICE på eventyr