Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Cancerbeat hånd

Cancerbeat inviterer til støttefest i det musikalske hjertekammer


Kræft er desværre en af de allermest udbredte sygdomme i verden, og mange af os har og/eller har haft sygdommen tæt inde på livet. Men heldigvis findes der organisationer som Kræftens Bekæmpelse, som hver dag forsker i bekæmpelse af sygdommen og som hjælper patienter og pårørende gennem sygdomsforløbene. Også er der alle de frivillige, der laver et uvurderligt arbejde for Kræftens Bekæmpelse. De fantastiske frivillige, som gør en masse, for at indsamle penge til forskning i sygdommen eller som afholder arrangementer for de kræftramte – eller en kombination af disse. Louise og Jesper er to af disse frivillige ildsjæle og drivkræften og stifterne bag musikfestivalen Cancerbeat, som startede for 7 år siden. Hele overskuddet fra festivalen går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Og alle er velkommen!

En anderledes festival

Cancerbeat løber af stablen for sjette gang i år og den skiller sig markant ud i forhold til mange andre minifestivaler på flere måder. Men vigtigst: Den er et kulturelt spark i solar plexus i kampen mod kræft! Det startede ud med, at være en sjov måde at gøre det, som man også gør til Landsindsamlingen på, men nu har det så udviklet sig til en instans for sig selv, hvor musik og den gode sags tjeneste forenes i en stemningsfyldt symbiose. For Louise og Jesper er det vigtigt, at alle får en fed oplevelse ud af det og at de er med til at bekæmpe noget så trist, på en sjov måde. Ligeledes er de sammen om at have skabt noget lækkert og noget, som folk ser frem til og det betyder meget i deres frivillige arbejde. Det der driver dem er, at give alle – de frivillige, musikerne og publikum – en god aften, hvor den gode stemning er i højsædet og således at få det hele til at gå op i en højere enhed og dermed se det endelige produkt udfolde sig på en succesfuld måde.

Spirende stjernefrø pryder plakaten

Da festivalen er drevet udelukkende af frivillige, er det heller ikke de store og kendte navne, som kan opleves, men en håndfuld talentfulde og upcoming undergrundsbands – og solokunstnere. Således sætter festivalen også rammer for, at nye talenter kan blomstre og imponere og fungerer som en hyldest til det gode øjeblik. I år kan du blandt andet opleve danske såvel som udenlandske bands såsom: Sort Kat Hvid Kat, Smoota, Amanda Wium, Fresco, Ask Any Indian, Skilla og Magnus Hjort Trio. Genrerne spender vidt lige fra jazz over rock til hip-hop og disko. Kort sagt: Der er noget for enhver smag. Imellem hver optræden holder Cancerbeats konferencier duo, Brødrene Damhus, publikum ved selskab. I år er der også to billetter til Roskilde Festival på højkant i en rød tromle med gevinstlodder. Måske er du én af de heldige?

Fredag aften står i det elektroniske univers’ tegn og lørdagen starter ud med udendørs chill-out med bar under åben himmel og aftenen byder på musik fra den svenske og danske scene.
Cancerbeat inviterer til en aften med sjov, god stemning og musik i den gode sags tjeneste den 24. og 25. maj på Studenterhuset i København.

 

Promo-videoen for festivalen kan ses her:

Cancerbeats titelsang er skrevet og sunget af musikeren, Mund De Carlo.

Du kan læse meget mere om hele herligheden via følgende link: www.cancerbeat.dk og naturligvis på Facebook: www.facebook.com/cancerbeat.

Skriv en kommentar til Cancerbeat inviterer til støttefest i det musikalske hjertekammer