Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
donovan

Tara Donovan


Den amerikanske kunster Tara Donovan formår at skabe fascinerende og imponerende kunstværker ud af små dagligdags genstande.

Tara Donovans kunst kan bedst beskrives som installationer – nærmere betegnet unikke installationer, der er lavet specifikt til de rum de udstilles i og som er lavet på stedet. Installationerne er virkelig imponerende og man fornemmer de oceaner af tid, det må have taget at lave de specielle kunstværker.

Tara Donovans materialer er hverdagsgenstande som knapper, sugerør og tandstikker. Nogle installationer er skulpturer, hvor er stort antal genstande er limet sammen, så de på imponerende vis udgør et kunstværk. Det virkelig fascinerende er dog de kunstværker hvor der ikke er brugt lim, men hvor genstandende holdes sammen af ”tyngdekraft og friktion”. Værket Haze består for eksempel af tusindevis af sugerør, der er lagt ud mellem to vægge, og som der udelukkende holdes sammen ved hjælp af hinanden. Værkerne Untitled (Pins), Untitled (Toothpick) og Untitled (Glass) er store høballe-lignende kvadrater der kun består af søm eller tandstikker, men som alligevel formår at holde formen og de skarpe kanter.

Tara Donovan er født i 1969 i New York, hvor hun stadig bor og arbejder. Du kan læse mere om Donovan på Pace Gallery’s hjemmeside, hvor billedet af kunstneren er lånt fra.

Skriv en kommentar til Tara Donovan