Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
2013-04-18 21.25.23

Roskilde 2013: Line-up release pressemøde


That orange feeling. Roskilde Festivals ikoniske Orange Scene er grundlaget for deres image. Festivalen er kendt og anerkendt i både Danmark og resten af verden. Lysten til at være en del af denne midlertidige ’landsby’, hvor socialt samvær, musik og kunst er i højsædet, afhænger fra person til person. Men Roskilde er unægteligt noget helt for sig og har siden 1971 positioneret sig som en af de absolut førende festivaler, hvor der er plads til alle genrer og musikformer fra alle verdens hjørner og ligeledes plads til folk med skabertrang, bæredygtighed og kreativ udfoldelse.

Kultur22 var med til line-up release pressemødet torsdag den 18. april, som i år blev afholdt i Malmø i forbindelse med et roadtrip arrangement, som Roskilde Festival har afprøvet for første gang i år.

Pressemødet foregår på Inkonst, et kultur- og spillested. Koncertsalen, hvor mødet foregår, er udsmykket med diverse campingstole og telte. Denne udsmykning sætter en vis stemning i hovedet på publikum og leder ufrivilligt ens tanker hen på Roskilde Dyreskueplads, hvor festivalen hvert år afholdes. Vi er godt 35 mennesker samlet i den store koncertsal, hvor mødet indledes med en 32 minutter lang release film vist på et stort lærred. Denne film kan også streames via Roskildes hjemmeside og tilskuerne til pressemødet holdes løbende opdateret med folks reaktioner på programmet via Twitter.

2013-04-18 19.58.19

 

Det næsten endelige program

Filmen præsenterer de fleste nye navne, men også mange allerede offentliggjorte navne, der i år gæster festivalen. Men især to navne, som har været meget efterspurgte i månederne op til afsløringen af det endelige program, mangler. Frank Ocean og Daft Punk. Det er desværre igen i år ikke muligt at få disse kunstnere med på festivalen, bekræfter Rikke Øxner, til tilskuernes store ærgrelse. Til gengæld skaber navne som Miguel, Mø, Black Rebel Motorcycle Club, Azealia Banks, ELOQ, Supernegro og Metz stor begejstring blandt publikum denne torsdag aften i Malmø. Filmen byder ligeledes på udtalelser om de forskellige kunstnere og bands evner og talent, fra eksperter såsom Ralf Christensen fra Information og Pelle Peter Jensen fra DR.  Efter releasefilmen byder aftenen på Q&A med musikchefen for Roskilde, Rikke Øxner og talskvinde, Christina Bilde.

Her spurgte publikum blandt andet om, hvor mange navne, der mangler at offentliggøres og hvor mange store navne mere vi kan forvente. Hertil svarer Rikke Øxner:

”Vi starter processen med at søge og researche på de sidste 15 navne på mandag. Og blandt de 15 navne bliver det nok til 3-4 store navne mere, hvoraf nok 1-2 bands hører til i henholdsvis A og B klassen”.

Vi venter i spænding! De 15 resterende navne annonceres løbende på Roskilde Festivals hjemmeside i løbet af de næste par måneder.

Du kan holde dig ajourført med festivalens program og andet nyt her: www.roskilde-festival.dk.

Skriv en kommentar til Roskilde 2013: Line-up release pressemøde