Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
www.mysterietomjelling.natmus.dk

www.mysterietomjelling.natmus.dk

Mysteriet om Jelling


I Jelling ligger to gravhøje, en kirke, to runesten og en masse bautasten: Historiske levn der er over 1000 år gamle, og som symboliserer Danmarks overgang fra hedenskab til kristendom. Men der er stadig mange ubesvarede spørgsmål, og på Nationalmuseet river de ansatte sig i håret. For hvad skete der egentlig i Jelling dengang i 900-tallet?

Nationalmuseet står bag læringsspillet ”Mysteriet om Jelling”, der er udviklet til historieundervisningen på 4. – 6. klassetrin. Men spillet kan sagtens spilles derhjemme, da spillet ligger gratis tilgængeligt på internettet. Derudover giver spillet en grundig historisk indføring i Jellingområdet, så spillet kan sagtens spilles uden større kendskab til Jellings historie.

Gennem fire overordnede temaer: ”Bautasten i massevis”, ”Hvad stenen fortalte”, ”Gravkammerets hemmelighed” og ”Hvad kom først?” får man alle de historiske facts på plads, og ved hjælp af arkæologiske, naturvidenskabelige og skriftlige kilder skal man løse flere små opgaver, der tilsammen giver et bud på, hvad der skete i Jelling. Blandt andet skal man tyde runer, datere et gravkammer ved hjælp af dendrokronologi, læse og bedømme historiske kilder og meget mere. Undervejs kvitterer spillet med point for at styrke motivationen.

Foto: www.mysterietomjelling.natmus.dk

Foto: www.mysterietomjelling.natmus.dk

”Mysteriet om Jelling” er et godt bud på, hvordan museer kan formidle kulturhistorie til unge mennesker på en spændende og interessant måde. Spillet balancerer fint på kanten mellem historiefortælling, visuelle og humoristiske effekter, og spillet når aldrig at blive kedeligt, da spillet har en passende længde.

Klik ind på http://mysterietomjelling.natmus.dk/ og lade dine børn hjælpe de ansatte på Nationalmuseet – de gamle spor har brug for, at blive kigget på med friske øjne fra en ung generation!

Skriv en kommentar til Mysteriet om Jelling