Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
03Åben-poetisk-scene_mellem

Højtlæsning er også for voksne


Man skulle måske næppe tro, at man kunne fylde hele Øst for Paradis’ største biografsal til et litteraturarrangement. Det skete ikke desto mindre den 27. marts, da foreningen Litteraturen på Scenen inviterede til oplæsning med forfatterne Cecilie Lind, Christina Hagen og Naja Marie Aidt.

God stemning og god litteratur

To fremadstormende talenter og et veletableret trækplaster, det må være opskriften på et vellykket oplæsningsarrangement. Oplæsningen var en del af en oplæsningsrække som Litteraturen på Scenen har kørt i samarbejde med Øst for Paradis og aftenen var stemningsfuld, interessant og lærerig. Foran det overflødige filmlærred tryllebandt de tre forfattere publikum med deres tekster og i pauserne blev der både drukket rødvin og debatteret litteratur.

Ordet breder sig

Den litterære oplæsning vinder mere og mere indpas i det aarhusianske kulturmiljø, men det er stadig en meget lille brøkdel af århusianerne, der opsøger litterære arrangementer. Med de mange nye litterære tiltag er der dog god mulighed for at lave endnu mere om på den statistik. På Løve’s Bog- og Vincafé, der har fået rigtig godt fat i Aarhus’  litteraturelskere, inviteres der jævnligt indenfor til interessante oplæsningsarrangementer, Aarhus Litteraturcenter holder oplæsninger på Godsbanen og Litteraturen på Scenen bringer litteraturen på scenen som aldrig før.

Forår i oplæsningens tegn

Den næste (og foreløbig sidste) oplæsning i rækken af oplæsningsaftner i Øst for Paradis finder sted den 24. april med Josefine Klougart, Jonas Rolsted og Hans Otto Jørgensen kl. 20. Fredag den 3. maj arrangerer Aarhus Litteraturcenter og Litteraturen på Scenen, i samarbejde mede SPOT festival, litterær koncert med både Christian Dorph & Morten Okbo og Mouritz/Hørslev duo. Sidst i maj vil man både kunne komme til oplæsning med Brian Ørnbøl og den amerikanske forfatter Thom Satterlee og til Litteraturen på Scenens sæsonafslutning der har både Kristian Bang Foss, Ursula Andkjær Olsen og Thomas Boberg på plakaten.

Oplæsningerne fortsætter naturligvis også sommeren ud med bl.a. oplæsning med Ida Marie Hede og ikke mindst Sommerstemmer ved Brabrand Sø, der er blevet et tilbagevendende og populært udendørs litteraturarrangement.

Hold dig orienteret

Vil du gerne holde dig orienteret om oplæsningsarrangementer i Aarhus? Så tjek Aarhus Litteraturcenters digitale kalender, hvor de fleste arrangementer figurerer, HER.

Skriv en kommentar til Højtlæsning er også for voksne