Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Annabellee detail, © Shain Erin, www.shainerin.wordpress.com

Annabellee detail, © Shain Erin, www.shainerin.wordpress.com

Er du bange for dukker?


Eller er du også fascineret af det groteske, makabre, abjektale eller ækle, værdsætter du, at noget kan være æstetisk, selvom det samtidigt er “ulækkert” eller uhyggeligt? Ser du gyserfilm om det overnaturlige, for at mærke hjertet banke ud af brystet på dig, fordi det på én og samme gang er skræmmende, men også fascinerende, og du kan bare ikke få nok, selvom du rent faktisk har fået nok?

Jeg er tilfældigvis faldet over kunstneren Shain Erin, som arbejder med dukker som en kunstnerisk form og medie. Med inspiration i figurer og dukker fra hele verden; traditionel verdens kunst som: kachina, bochia, nkisi, namchi og skygge dukker, undersøger hun dukkens ekspressive muligheder. Ved at rykke grænserne for vores forestillinger om, hvad en dukke er, bliver de i Shain Erins univers ikke længere tryghedskabende legetøjsfigurer, men i stedet eksistenser, der har en historie at fortælle, eller er bærer af hemmeligheder. De kan være smukke, skræmmende, triste, forstyrrende, udfordrende osv.

Shain Erin ser dukken som en skal, der fungerer som en bærer af ånder. Og når hun laver en dukke, er det som en slags invitation. Et samarbejde mellem hende, og de ånder som er tilstede.

 

 

www.shainerin.wordpress.com,  © Shain Erin

www.shainerin.wordpress.com, © Shain Erin

www.shainerin.wordpress.com,  © Shain Erin

www.shainerin.wordpress.com, © Shain Erin

www.shainerin.wordpress.com,  © Shain Erin

www.shainerin.wordpress.com, © Shain Erin

www.shainerin.wordpress.com,  © Shain Erin

www.shainerin.wordpress.com, © Shain Erin

www.shainerin.wordpress.com,  © Shain Erin

www.shainerin.wordpress.com, © Shain Erin

 

 

 

 

 

Alle billederne er © Shain Erin

http://shainerin.wordpress.com/

 

 

 

 

Skriv en kommentar til Er du bange for dukker?