Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
IMG_0326

Beretninger om Nørrebro – fortalt frit fra hjertet


Nørrebro er en levende og dynamisk bydel i rivende udvikling. Hver en bygning, hvert et område, hvert et sted har en historie. Det er disse steders historier og de mennesker, som har oplevet noget disse steder, som var interessante for Kristine Lagoni og Anna Louise Nøhr fra Projektakademiet Imagine Nørrebro. De startede derfor projektet ’Det pulserende hjerte’ ud fra en forståelse om, at Nørrebro er en bydel, som er fyldt med mennesker, hvis hjerte banker for Nørrebro. Udover denne forståelse blev ideen skabt i et ønske om at nå mennesker de steder, hvor de føler sig trygge og hvor de er allermest autentiske. De får derfor en række mennesker i tale, som udadtil kan illustrere og berette om nogle af disse hjerter, som banker på og for Nørrebro.

Derfor afholder de i forbindelse med Nørrebros kulturfestival ’48 TIMER’ en byvandring, hvor du kan komme og høre en række forskellige og personlige fortællinger om Nørrebro – fortalt på netop det sted, hvor historien udspillede sig. ’Det pulserende hjerte’ illustrerer nemlig, at Nørrebro er fyldt med en masse autentiske mennesker, som alle har hver deres særlige tilhørsforhold og måde at bruge Nørrebro på. Anna Louise og Kristine har en forhåbning om, at ’Det pulserende hjerte’ vil åbne deltagernes øjne for nye måder at se Nørrebro på og at vi opnår en forståelse af og for hinanden – og at vi dermed kan noget af hinanden.

IMG_0343

Du kan derfor se frem til en dag, som står i ægthedens tegn og som vil gøre dig klogere på Nørrebro som bydel, give dig en indsigt i andre menneskers personlige oplevelser med bydelen og som forhåbentlig vil inspirere dig.

Kultur22 anbefaler dig at tage af sted – især hvis du var en af dem, som elskede at få læst godnathistorie af mor, da du var lille, inden Ole Lukøje kaldte på dig eller hvis du er en af dem, som er vild med når bedstemor og bedstefar fortæller inspirerende og gribende historier fra deres ungdom. Og er det ikke noget som vi alle har elsket – og endog stadig gør? Vi tror i hvert fald også på, at fortællinger samler mennesker, at de skaber fællesskab og at de skaber en rar kollektiv følelse hos alle.

Byvandringen ’Det pulserende hjerte’ finder sted fredag d. 19. april. Selve 48 TIMER FESTIVAL finder sted d. 19-21. april.

For mere info om ’Det pulserende hjerte’, kan du tjekke deres Facebook-side ud her: https://www.facebook.com/pages/Det-pulserende-hjerte/151745328319751?fref=ts

Og du kan læse meget mere om kulturfestivalen 48 TIMER på deres Facebook-side her:

https://www.facebook.com/48TimerFestival#!/48TimerFestival

Skriv en kommentar til Beretninger om Nørrebro – fortalt frit fra hjertet