Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
nabiha

Vibrerende nye bevægende forårstoner


Husker du også singlen “Deep Sleep” (2009) med omkvædet, der fastklemte til den indre tonehusker, og husker du også “The Enemy”, “Trouble”, som begærede af glæde på den skønne danske festspire, Nabihas debutplade “Cracks”? Disse toner og afrikanske glæder er endnu engang blevet sammensat i en ny karismatisk toneglæde, nemlig på Nabihas seneste album “Mind The Gap”, som danser med fest og farver – endnu engang.

Ud på dansegulvet med følelser
Nabiha har siden superhittet “Deep Sleep” fået stor succes i Danmark og ikke mindst i Tyskland og siden storhittet “Never Played The Bass” (2011), har Nabihas succes danset i natten. 2’ern “Mind The Gap”, der udkom i mandags, d. 25/3, byder endnu engang på danseglade toner, og byder på endnu engang forskellige genrer. En mere elektronisk inspiration til det danske natteliv med sangen “Transistion”, den klassiske poptone på “Ask Yourself”, og ikke mindst en jazz/soul præget sammensætning på “Heartbreaker”.

Nabiha favner bredt på sit andet album, hvilket udstråler hendes karismatiske population bag sangenes tekster, men ikke mindst bliver overdøvet af hendes smukke og rene stemme, der fyldes med smil og en energi, der udstråler en vis sødme og stærk tilstedeværelse.

Samfundstonen fremhæves med smukke neuroser

Albumtitlen “Mind The Gap” og ikke mindst sangen selv, slår mest i gennem på denne musikalske omfavnelse, og med både et samfundskritisk særpræg på sangen og en indirekte henvisning til Londons klasseforskelle og skæl mellem mennesker og samfundslag, bliver sangen dog endnu mere god med dens dybde og energi, der når ud til trommehinden.

Alt i alt sprudler Nabiha endnu engang af fantastiske rytmer og danseglade sange, men med følelsespræg og stille seranader af smuk melankoli og kradsende hjertesorger, der danner et godt mix mellem realisme og fiktion, men ikke mindst mellem sange, der sidder fast , men som sidder fast grundet gode tekster, en fantastisk personlig stemme og karismatisk musikalsk rejse ud i noget smukt og et “must” i Danmarks søgen på forår og lyse nætter.

 

Mine favoritter fra albummet “Mind The Gap”

Singlen “Deep Sleep” fra 2009

Storhittet “Never Played The Bass” fra 2011

 

 

Skriv en kommentar til Vibrerende nye bevægende forårstoner