Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
45_040-Kviumbanner_stjerner

Kvium på KUNSTEN


Mange har måske allerede opdaget, at den danske billedkunstner Michael Kvium i nogen tid nu har udstillet på KUNSTEN i Aalborg. Men til dig, der ikke vidste det eller dig, der blot ikke har haft mulighed for at opleve Kviums Real Monsters – som er titlen på den nye udstilling – vil jeg anbefale, at du tager en dag ud af kalenderen til at besøge KUNSTEN.

Kvium

Et godt gys

Michael Kvium er kendt for sine groteske og provokerende billeder. Det uperfekte menneske – med alle dets vrangsider – er et motiv, der de sidste 20-30 år har fungeret som en stor inspirationskilde i Kviums kunstneriske virke.

Måske fordi han tager fat i de skyggesider, vi alle i større eller mindre grad besidder, findes der næppe nogen anden, hvis billeder så mange elsker at gyse over. Og jeg kan allerede nu love, at der er masser at gyse over i hans nye udstilling Real Monsters, der består af en række værker, der har et langt mere virkelighedsnært udtryk, end det vi normalt kender ham for. Men der indgår også en række velkendte motiver i de nyeste billeder, lige fra katolske klædedragter og røde pølser til truckerkasketter. 

De virkelige monstre

Temaet er virkelige monstre, og præmissen er, at virkelighedens monstre findes i os alle. Når man bevæger sig rundt mellem billeder, får man en klar fornemmelse af at intet er helligt, og Kvium tager da også fat på emner som religion, politik og dagligliv. Han udleverer os alle med en sikker hånd, dog med en kærlig twist og et glimt i øjet, der gør at billederne virker dragende. Jeg har personligt altid været fascineret af Kviums billeder. De rører noget i mig, og følelser som forargelse, væmmelse og nysgerrighed vækkes. Dette formår Kvium endnu en gang med sine monstre, der på en gang er ækle og smukke at se på.

Kvium er en kunstner, der vil og kan fortælle historier, og udstillingen Real Monsters gør op med vores komplekse virkelighed og viser, at skønheden også kan findes i det, vi almindeligvis betragter som dens modsætning.

 

Kvium2

Så på trods at jeg normalt er langt mere konservativ og kedelig, når jeg er på jagt efter kunst til mine egne vægge, sætte jeg pris på Kviums billeder. Jeg er af den overbevisning, at kunst først er interessant, når den påvirker mig. Hvis jeg ikke føler noget, når jeg ser på et billede, er det ligegyldigt. Og Kvium formår om nogen at skabe kunst, der får mig til at føle, tænke og reagere.

Du kan opleve Real Monsters frem til den 21. april på KUNSTEN. På udstillingen vises der desuden en helt ny film af Peter Klitgaard, Det Skinbarlige Øje, som handler om Michael Kvium – maleren.

Læs mere på http://www.kunsten.dk/

Skriv en kommentar til Kvium på KUNSTEN