Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Trollveggen

Blandt bjerge og træer


Noget er lidt skævt, når man kigger på fotografierne. Det kan være svært at se, præcist hvad det er. Måske ser man først en hånd, eller de tomme øjne der kigger søgende ud på én. Men dér er det. Et væsen der kigger på én.

Isterdalen

Isterdalen af Damian Heinisch & Bjørn Brochmann

FOTOREMIX

Damian Heinisch er en af Norges mest anerkendte fotografer. Den polsk-tyske fotograf, bosat i Norge, har i samarbejde med illustratoren Bjørn Brochmann fra designbureauet Commando Group skabt, FOTOREMIX, som er en serie af fotografier, som er – ja –  remixet, om man vil.

Heinisch har fotograferet Norges storslåede og dramatiske landskaber med en fantastisk detaljerigdom. Brochmann har derefter skåret en figur ud af det eksisterende billede og sat den ind igen. Virkningen er simpel, smuk og fængslende. For – helt banalt – hvad er det for nogle væsener?

Lovatnet af Damian Heinisch & Bjørn Brochmann

Trolde i bjergene

Som introduktion til serien står der på Commando Groups hjemmeside:
Mountains and trolls are archetypes deeply burrowed in the Norwegian consciousness. As a consequence, the subject is exhausted commercially, and especially in the marketing of Norway as a tourist destination. Packaged in dumb slogans and sold in souvernir shops the trolls now feel tired and unfashionable. But as everyone who have walked in the mountains a summernight knows; they are still here, lingering.

KJENNDALEN (630x472)

Kjenndalen af af Damian Heinisch & Bjørn Brochmann

Værkerne forholder sig altså på én og samme tid til Norges historiske og samtidige identitet på en meget skarp og elegant måde. Se hele serien HER.

Jeg kan i øvrigt også anbefale både at besøge Heinisch’s portfolio, men absolut også hjemmesiden for Commando Group, hvis portfolio er spækket med grafisk sprøde projekter.

pr26_commandogroup_1500x (630x473)

Norangsdalen af Damian Heinisch & Bjørn Brochmann

Romsdalen af Damian Heinisch & Bjørn Brochmann

 

 

Skriv en kommentar til Blandt bjerge og træer