Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
600768_10151265165696674_621929607_n

København er wonder(cool) – selvom det er februar og der er koldt


I denne kolde vintertid kan det ofte være fristende at putte sig under et varmt tæppe med en kop te hver aften også bare lave… ingenting. For der sker jo alligevel ikke noget derude. Udenfor i kulden. Under det hvide tæppe, som dækker veje og tage. Intet spændende, sjovt eller lærerigt… Eller gør der?

Jo, der gør! Wonderful Copenhagen har nemlig for 3. år i træk gjort det til deres mission at gøre februar måned i København til et spændende sted at være, både for turister og naturligvis københavnerne – for selvom termometeret siger minusgrader, behøver kulturmulighederne jo ikke at være ikke-eksisterende. Derfor startede de festivalen Wondercool Copenhagen, som er en festival med fokus på kulturelle events i februar måned. Her taler vi events samt crossover-events indenfor både gastronomi, musik, mode, design, kunst og arkitektur.

Kultur22 kontaktede Sine Lebech, som er projektleder på vinterfestivalen, for at høre mere om, hvorfor de i første omgang startede Wondercool Copenhagen:

Det startede faktisk med, at vi gerne ville have turismen i København til at være til stede – også i de kolde måneder. Vi ønskede at vise både turister og københavnerne at byen også har nogle spændende og fede arrangementer at byde på, selvom der er koldt udenfor.  Vi ville altså gerne styrke turismen og vise at København har noget som er værd at rejse efter, selvom februar normalt ikke er den mest begivenhedsrige måned. Og samtidigt ville vi også gerne styrke kulturen i specielt denne måned.

Så om du er århusianer, aalborgenser, esbjergenser eller noget helt fjerde – så kom hid! De kulturelle tilbud i København er mangfoldige og specielle.

Wondercool Copenhagen anbefaler blandt andet følgende events:

-  Copenhagen Cooking arrangerer gastronomiske sejlture i kanalen, som blandt andet har drop-ins hos restaurant Viva, hvor der smages på blåmuslinger, som netop er en delikatesse for denne årstid. Så er der hver fredag ’Behind the Scenes’, hvor deltagerne kommer med ud til for eksempel danske arkitektvirksomheder og får et indblik i den kreative proces bag produkterne – det er en helt unik oplevelse. Herefter vil jeg også anbefale en guidet tur i København. Og her kommer man ikke bare rundt og ser de klassiske steder. På disse guidede ture bevæger vi os ud i NordVest kvarteret og de nedlagte industriområder derude, hvor der er opstået nye kunstner miljøer. Blandt andet kommer kunstneren Frodo Mikkelsen forbi og fortæller om sit forhold til Refshaleøen og det kreative miljø og man kommer ligeledes på opdagelse i baggårde og de mange små og spændende musikstudier, som også ligger derude. Det er en anderledes men rigtig fed oplevelsesmulighed.

Så med de ord vil jeg bare sige: Der er stadig 15 dage tilbage af februar måned og derfor masser af tid og mulighed for, enten at tage en tur til København og få en på opleveren eller at bevæge sig en lille tur med et S-tog eller metroen og få tillige! København er nemlig et wondercool sted.

Du kan læse mere om festivalen og oplevelserne samt samarbejdspartnere, hele foretagendet og lave din egen Wondercool kalender her: http://www.wondercoolcopenhagen.dk/

Skriv en kommentar til København er wonder(cool) – selvom det er februar og der er koldt