Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
Godsbanen

Galskab Genialitet Godsbanen


Hvis der er nogen, der går og tror, at kulturmiljøet i Aarhus har barrikaderet og isoleret sig på Godsbanen, så tager de grundigt fejl. Kulturmiljøet i Aarhus har indtaget Godsbanen, med vilde idéer og højt til loftet, i et fællesskab, hvor alle er velkomne og alle kan være med.

På Godsbanen har hundredvis af mennesker fundet deres arbejdsplads, deres frirum, deres netværk eller deres vej videre i kulturbranchen.

Men hvad er Godsbanen egentlig?

Visionen om den kreative bydel

Godsbanen er blevet til med et visionært mål for øje: At skabe en kreativ bydel i Aarhus, som skal være en oplevelsesrig og sammenhængende kulturzone, der går fra Botanisk Have via Den Gamle By og Ceresgrunden til Godsbanen og Scandinavian Center og videre op til Ridehuset, Musikhuset og ARoS.

Renoveringen af Godsbanen har foreløbig kostet 120 mio. kr. betalt af Aarhus Kommune og Realdania og vigtigst af alt: Skabt spillerum, frirum og albuerum for alle kulturelskere i Aarhus.

Et kulturmiljø der slår gnister over frokostbordet

Godsbanen er et elektrisk mødested for byens mange kulturelle aktører, udøvere og interesserede. Bygningen er pakket med faciliteter for kulturmiljøet i form af projektrum, projektpladser, scener, lokaler, værksteder, atelierer og et stort grafisk værksted.

Godsbanens faste beboere tæller blandt andet Aarhus Billedkunstcenter, Aarhus Filmværksted, Aarhus Litteraturcenter, Aarhus Scenekunstcenter, Byens Åbne Værksteder, Potemkin, Super8, Driftorganisationen, Institut for (X), Kulturforvaltningen, spillestedet RADAR, Station Next, Teater Katapult, VG – virksomhedscenter Godsbanen m.fl.

Derudover er der 30 projektpladser som kan lejes for et år ad gangen. På disse kan man i øjeblikket finde bl.a. Forlaget Replikant og Vild med Ord – Aarhus’ litteraturfestival.

Kom glad

Spændende arrangementer finder dagligt sted på Godsbanen og selvom indgangen kan være lidt svær at finde, så åben en dør og træng ind. Vær ikke bange for at spørge om vej, men kom herned til artist talks, kultursaloner, ferniseringer, litteraturoplæsninger, receptioner, teaterstykker, koncerter, cirkus, performances, udstillinger, kurser eller hvad der ellers kan friste. Endelig er Godsbanen også udstyret med sin egen restaurant, Folkekøkkenet, der også altid er et besøg værd.

Hold dig opdateret! Like Godsbanen på facebook HER.

Skriv en kommentar til Galskab Genialitet Godsbanen