Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
theatre-scene

Gå i teatret!


En aften i december måned havde en ven inviteret mig i teatret. Vi skulle se et anmelderrost stykke på spillestedet Republique – Den Der Hvisker Lyver.

Efter vi havde forladt teatret, indfandt der sig en stilhed. Jeg ved ikke hvor længe den varede, eller hvor længe den normalt varer. I respekt for det man netop har set og hørt, tøver man med at bryde stilheden.

Der skal gå lidt tid.

Længden af den tid der går, før talen falder på stykket, afhænger af hvilket indtryk stykket har gjort på én. Det er selvfølgelig ikke kun ved teaterstykker, at et sådant efterspil udfolder sig. Jeg husker hvordan den selvsamme ven og jeg, nægtede at tale om filmen, der (måske lidt paradoksalt) bærer titlen ’We Need to talk About Kevin’, den samme aften som vi havde set den.

Der skulle gå længere tid.

Men jeg synes i særlig grad at teatret indbyder til at efterbearbejde sanseindtryk. Vi havde vel gået nogle minutter, inden min ven tog det nødvendig næste skridt: ”Du så ikke ud til at være helt begejstret”.

Jeg var ikke helt begejstret. Og med den åbning var scenen så at sige sat, og en længere samtale om stykket kunne tage sin start. Hvad fungerede, og hvad fungerede ikke? Hvad fortalte det mig, og hvad fortalte det ikke?

Vi vendte tilbage til stykket et par gange i løbet af den aften. Og på et tidspunkt slog det mig, hvor glad jeg var for at have set det stykke, selvom jeg ikke brød mig om det.

At gå i teatret er nemlig ikke en kun en jagt på den forestilling, man selv finder god. Teatret er leverandør af den tilfredshed og glæde, vi alle finder ved at bruge vores kreative forståelse og kritiske sans. Teatret giver os noget at arbejde med.

Derfor sparer vi på de første ord når vi forlader teatret. En respekt som kan aflæses i de ord der aldrig siges.

– – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vær opmærksom på de mange rabatordninger til teaterbilletter

Billetbillet.dk: På denne side kan du få halv pris på dagen, store grupperabatter og unge under 25 og studerende kan altid få 120 kr. rabat på deres billetter.

Teaterbilletter.dk: Kan du samle 8 mennesker, så er der 15-20 kr. rabat på billetterne. Er du ung under 25 får du i alle tilfælde 70 kr. rabat på dine billetter, og kan du samle 6 unge mennesker, kommer I helt ned på 35 kr. pr. billet.

Det Kongelige teater: Er du over 65 eller under 25, så er der penge at spare. De unge og de gamle får nemlig halv pris på alle billetter i Det Kongelige. Som studerende kan du også slippe med halv pris, der kræver blot at du – ganske gratis – bliver medlem af Kglstudie.

Bymyticket.dk: Her kan du byde på andres fejlkøb og spare mange penge.

- – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – -

 

 

Skriv en kommentar til Gå i teatret!