Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
epic

En oplevelse af et digt


Poetry slam er en konkurrence i spoken word. Det kan være sjovt, tankevækkende og rørende, når digterne griber mikrofonen og fyrer deres digte af.

Har du nogensinde skrevet et digt? Den dag du sad helt sentimental og så solen gå ned, da din kæreste gik fra dig, eller måske da din kanariefugl faldt død ned fra pinden? Det har jeg. I hvert fald da min fugl døde..

Før i tiden skrev man digte for at gøre indtryk på sin store kærlighed eller for at sætte ord på sine følelser. Jeg ved ikke, hvordan man gør dét i dag, men jeg ved, at jeg sjældent hører mine venner sige noget igennem et digt.

Men digte er slet ikke umoderne. Ligesom Lp’er er digte kommet tilbage her i det 21. Århundrede på fuld knald. Der bliver holdt konkurrencer og arrangementer i hele Danmark, hvor poesien får lov til at leve. Flere og flere får øjnene op for, hvor hyggelige aftenerne er, både som deltager og publikum.

En af de konkurrencer hedder Poetry Slam.

Poetry Slam kom til Danmark i 1998, og er en konkurrence, hvor man får en scene, en mikrofon og 190 sekunder til at fremføre et digt.

Der er ikke ret mange regler at følge, andet end at man skal skrive digtet selv. Man må synge det, rappe det, stå på hovedet eller danse, imens man siger det. Så længe man holder sig inden for de tre minutter og ti sekunder.

Jeg elsker, at se Poetry Slam. Det sker tit, at jeg både græder, griner og bliver provokeret som publikum. Det er ret fantastisk at få lov til at komme helt tæt på et andet menneskes tanker, følelser og ideer i tre minutter. Jeg kan ikke komme i tanke om ret mange andre oplevelser, der giver den mulighed.

Derfor vil jeg gerne anbefale dig at opleve en poetry slam aften. Noget af det sjove er, at man aldrig ved, hvad man får. Nogen gange er det nye slammere, der gør det mindre godt ,og andre gange får man garvede gutter, der lige ved, hvordan de skal tryllebinde publikum.

Jeg kunne fortælle meget mere, men tag nogle venner i hånden, og tag selv ind, og oplev det.

På denne hjemmeside finder du information om hvor i Danmark, der bliver holdt arrangementer: http://poetryslamdanmark.wordpress.com/poetry-slam-i-danmark/

 

Skriv en kommentar til En oplevelse af et digt