Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
wreck_it_ralph_3d_movie-wide

Animationsfryd graver i nostalgien


Animationsfilmen, “Vilde Rolf”, kærtegner enhver arkadespilsnarkomans sjæl, samtidig med rørende morale og originalitet.

Skurkens heltegerning

“Vilde Rolf” er den smukke fortælling om skurken, Rolf, som lever i arkade-spillet “fix-it-felix”, hvor han er blevet træt af at være skurken og altid tabe, og vil derfor på en mission gennem arkadeland på tværs af maskinerne og de forskellige spil vinde en medalje, der kan gøre ham vellidt i spillet og andet end blot skurken.

Karaktererne charmerer og fylder kroppen med smil og glæde samtidig, at hele moralen om godt og ondt, og at vi bør anerkende dem, som er “skurken” i livets puslespil, som mindst værdige og betydningsfulde som om selv, og Rolf med sin skurkelige tårer, der finder trøst til skurke “terapi” ved Pac-Mans største fjende, gør filmen både humoristisk men også rørende og charmerende på sin helt egen måde.

Sjælden originalitet

“Vilde Rolf” er en film for store som små, som bevarer denne originalitet, som Disney formår at gøre igen, som de gjorde ved Toy Story. Filmen rummer både godt teknisk håndværk, en flot handling, sjælerige karakterer men også en læren om livet, som kærtegner og fuldender filmens barnlige oprindelse og menneskets fantasi om arkadespililefigurernes liv efter lukketid.

Jeg kan varmt anbefale dette pust i forårsoptakten til store som små, og animationselskende nostalgikere, som tåler et præg af humoristisk Disney-sjov og barneglæde, som var vi børn igen.

 

Her ses traileren til “Vilde Rolf”, som går i biograferne nu

Skriv en kommentar til Animationsfryd graver i nostalgien