Forside Design Film og tv Foto Kunst Litteratur Lyd Oplev Rejser Scene
VÆG2

VÆG – kunst der drager


VÆG er et galleri for dig, der er interesseret i moderne samtidskunst. Galleriet åbnede i sommeren 2012 i Aalborg centrum og har siden udstillet værker af forskellige – primært up-coming – kunstnere. Også VÆG’s indehaver Lars Bonde har udstillet i galleriet. Han er kommunikationsuddannet og har arbejdet mange år i reklamebranchen, men det er tydeligt, at han ånder og lever for kunsten. Da jeg talte med ham, sagde han følgende om sine forhåbninger med VÆG og sit syn på kunst:

– At gå på galleri skal ikke være det samme som at gå i en skobutik. Kunsten må gerne være svær – udfordre os. Det er lige præcis det, som gør kunsten spændende. I dag kan vi jo ikke længere operere med en klassisk opdeling i kunstarterne litteratur, billedkunst, musik og scenekunst. Ofte arbejder kunstnerne i mere hybridlignende projekter, der går på tværs af genrer – og kan derfor være sværere at afkode men kræver også udfoldelsesmuligheder, som et traditionelt galleri-set-up ikke altid kan matche. For mig må VÆG gerne udvikle sig til en kunstnerisk og organisatorisk platform, der kan rumme og udfolde kunst i forskellige kontekster.

Kunstnerne

Med VÆG hjælper Lars spirende kunstnere – der måske ellers ikke ville blive bemærket af den almene borger – til at få et rum, hvor de kan vise deres kunst.

Ved at give dem et udstillingsvindue, får du og jeg mulighed for at få øjnene op for nogle helt fantastisk dygtige håndværkere, der hver har deres meget individuel og inspirerende stemme.

– Jeg har målrettet søgt efter up-coming kunstnere, der også er gode mennesker at samarbejde med. At de brænder for deres arbejde, kan deres håndværk og har en idé med det de foretager sig er vigtigt. Udtryksformerne og intentionerne kan variere – men kvaliteten skal være i orden, udtaler Lars Bonde.

Jeg besøgte VÆG i lørdags, hvor der var fernisering for fem vidt forskellige kunstnere, som kan opleves frem til 27. februar.

Iben Toft Nørgård

Iben Toft Nørgård er aktuel med udstillingen ‘Force Majeure’. En udstilling jeg fandt utrolig dragende og fascinerede. Den består af en række bizarre tableauer, der alle illustrerer forskellige scenarier, der befinder sig i grænselandet mellem fakta og fiktion – en form for drømmeverden, hvor alt kan ske – især det uventede.

Iben Toft Nørgård 2

Iben Toft Nørgård 3

Iben Toft Nørgård 4

Ved første øjekast troede jeg, at billederne var lavet i PhotoShop, men da jeg kom helt tæt på, gik det op for mig, at billeder faktisk var collager. Iben – kvinden bag de dystre billeder – var til stede under ferniseringen, og jeg fik mulighed for at tale lidt med hende. Hun fortalte, at hun udelukkende anvender originalt materiale, blandt andet historiebøger fra 40’erne og 50’erne og blade fra 60’erne og 70’erne. Hun ønsker, at hvert billede på afstand skal fremstå klaret og enkelt, men samtidig være så dragende, at beskueren bare må tættere på for at studere detaljerne. Og det, synes jeg, er lykkedes. For mig var det i hvert fald præcis den effekt, billederne havde på mig. Jeg fandt de forskellige drømmescenarier fascinerende, besynderlige og ja, ikke mindst dragende.

Fumi Nakamura

‘Our Hands Will Eventually Destroy Everuthing Beautiful’ er overskriften på de Fumi Nakamura illustrationer, man netop nu kan se hos VÆG. Fumi er oprindeligt fra Japan, hvor hun voksede op omringet af smukke bjerge og tæt på havet. Den japanske natur er en evig inspirationskilde for Fumi, som nu bor i New York, USA. Billederne er på en gang smukke – som naturen – og melankolske, når man ser den destruktion, der finder sted i motivet.

Fumi-Nakamura4

Fumi-Nakamura

Ulrik Guldin Pedersen

Rektangler er hovedmotivet i Ulrik Guldin Pedersens værker fra serien ‘Structure’. Rektanglerne er lavet med en meget lille tusch, og det er først, når man kommer helt tæt på billederne, at man kan se at billederne faktisk består af en række varierende mønstre. På afstand viser billederne spændende grå/sorte nuancer.

Ulrik Guldin Pedersen1

Ulrik Guldin Pedersen 3

Adam Hansel

Adam Hansel udstiller et udpluk fra sine ‘Nude studies’, som er blyantstegnede protrætter af den nøgne krop i diverse afskygninger.

Adam Hansel2

Adam Hansel

Stephanie Donsø

Når menneskets kamp for overlevelse sætter ind, er vi på en gang umenneskeligt stærke og samtidig utrolig skrøbelige. Med (fugle)reden som tema reflekterer Stephanie Donsø over dette modsætningsforhold i sine værker.

Stephanie Donsø2

Stephanie Donsø

VÆG er et åbent og uhøjtideligt rum, og jeg kan kun varmt anbefale, at du lægger vejen forbi det lille galleri, næste gang du er i Aalborg.

Læs mere om VÆG her http://vaeg-gallery.dk/

 

Skriv en kommentar til VÆG – kunst der drager